7 tips om elke wasbeurt goedkoper te maken


Met deze handige tips bespaar je veel geld met het wassen

We staan er niet altijd bij stil, omdat wassen een wekelijks of soms wel dagelijks terugkerende huishoudelijke taak is, maar de kosten per wasbeurt kunnen zonder dat je het doorhebt flink oplopen. Een gemiddelde wasbeurt kost ongeveer tussen de €0,76 en €1,11, afhankelijk van het soort wasmachine en op welke temperatuur gewassen wordt. Wil je wat besparen op je maandelijkse uitgaven, dan kunnen deze zeven tips de kosten voor het wassen drukken.

Dankzij deze zeven tips kun je jaarlijks heel wat geld besparen.

1. Volle wasmachine

Goed, het klinkt enigszins voor de hand liggend, maar toch gebeurt het niet altijd in de parktijk. De belangrijkste basis om geld te besparen op elke wasbeurt, is om pas te wassen als de trommel vol is. Ook is het afhankelijk van welk programma je gebruikt, maar door geen halve wasjes meer te draaien kun je in totaal wel 10 tot 30 euro per jaar besparen.

2. Temperatuur

We gaven het al aan, maar de temperatuur die je gebruikt tijdens een wasbeurt heeft veel invloed op de kosten die je maakt. Wassen op een hoge temperatuur is al gauw 18 cent, terwijl wassen op een lage temperatuur als 30 graden gemiddeld 7 cent kost. Het is ook lang niet altijd nodig om hete wasprogramma’s te gebruiken. Bij 20 graden worden stof en geurtjes al verwijderd en de meeste vlekken gaan er al gemakkelijk uit bij 30 of 40 graden.

3. Doseren

In praktijk gebruiken veel mensen vaak te veel wasmiddel. Niet alleen is dit slecht voor je wasmachine, het maakt elke wasbeurt ook een stuk duurder. Heb je moeite om de juiste dosering voor je was te vinden? Maak dan gebruik van het advies op de verpakking en/of een maatbekertje voor de was.

Benieuwd welke vier tips we nog meer voor je hebben? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2