15 geweldige tips om WD-40 voor te gebruiken die iedereen moet weten

5. Kapotte rits

Een kapotte rits is niet altijd eenvoudig om te repareren. Merk je dat je rits steeds lastiger en stroeven begint te sluiten? Wees een kapotte rits dan voor door er wat WD-40 op te spuiten. Hiermee zal de rits weer soepel open en dicht gaan.

4. Beschadigde ski’s

Over een aantal maanden kunnen we de ski’s weer uit de kast pakken. Is de onderzijde van de ski’s bekrast en beschadigd? Verhelp dit dan met wat WD-40. Spray dit op de beschadigde oppervlakte en smeer dit goed uit met een doek. De krassen zullen verdwijnen en je zal in de winter weer sneller skiën als nooit te voren!

3. Schoenen oppoetsen

Zijn je leren schoenen na verloop van tijd beschadigd en doffer geworden? Door er wat WD-40 op te sprayen en het in te wrijven met een doek, verdwijnen de krassen en doffe plekken en lijken je leren schoenen weer zo goed als nieuw! Daarnaast zijn je schoenen ook nog eens waterproef, win-win dus!

2. Kakkerlakken

Ongedierte zoals bijvoorbeeld kakkerlakken in huis gespot? Zelfs hiervoor kun je WD-40 als hulpmiddel inschakelen. Door wat vloeistof te sprayen op de plek waar de kakkerlak(ken) zitten, komen deze vieze beestjes niet meer terug op deze plek. Hetzelfde geldt voor spinnen in de bovenhoeken van de kamer.

1. Krasjes op de auto

En tenslotte: heb lelijke krasjes op de lak van je auto? Geen probleem. Spuit een beetje WD-40 op de kras en poets ze vervolgens weg!

Bekijk hieronder de video met de volledige instructies:

Pagina 2/2

Lees ook: Vanaf vandaag hoef je je ov-chipkaart niet meer op te laden dankzij deze wijziging

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mr. Hacker | Beeld: videostill, YouTube