Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Tak van een tomaat of een tak munt

Zoals we al eerder aangaven, komen wespen af op zoete geuren en eiwitten. Ze hebben echter een hekel aan de geur van tomaten- en munttakjes. Gooi dus de takjes van de tomaten niet weg, maar leg ze, eventueel samen met wat munt, op een schaaltje om wespen op afstand te houden. 

Gemalen koffie

Schep wat gemalen koffie in een hittebestendig kopje of bakje. Steek de gemalen koffie aan. Wees gerust, de koffie zal zonder vlam opbranden. Wespen hebben een hekel aan de geur die opgebrande koffie met zich meebrengt en zullen daarom uit de buurt blijven van de koffie. Je kunt ook wat koffie in aluminiumfolie verpakken en dit op de barbecue leggen als je klaar bent. 

Brand wierook

Wespen walgen van rook. Steek daarom een paar stokjes wierook aan wanneer je buiten zit en die etterbakjes vliegen niet naar je toe. Houd je niet van wierook? Een geurkaars of citronellakaars heeft hetzelfde effect, met name de geuren van lavendel en citrus doen het goed. 

Kruidnagel

Mensen vinden kruidnagel vaak heerlijk ruiken, maar wespen vinden het afgrijselijk. Vul een bakje met water en wat kruidnagel en de beestjes zijn nergens meer te bekennen. Ook kun je kruidnagels in een doorgesneden citroen steken om wespen op afstand te houden. 

Water en munten

Vul een doorzichtige zak met water en veel munten. Hang de zak op een plek in de tuin waar de zon schijnt. Door de combinatie van water, munten en zon krijg je allerlei reflecties. De wespen kunnen dan niets meer zien en daardoor jaag je ze weg.

Glas siroop of sinaasappelsap

Dit trucje is niet zo vriendelijk. Vul een glas of kom met een zoete drank als ranja of sinaasappelsap. De wespen zijn hier gek op en komen er met hordes op af. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze in het glas of de kom terecht komen en uiteindelijk verdrinken.

Wespenvanger

Maak je eigen wespenangel door de hals van een petfles af te knippen. Vul de fles met ranja, haal de dop van de fles en doe de hals van de fles ondersteboven in het flesje. Wespen zullen binnen no-time in de fles vliegen en er niet meer uit kunnen komen.

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Natural living Ideas, Wikihow, Margriet | Beeld: Pexels