Toch altijd een beetje bang om te vliegen? Dit zijn de veiligste plekken in het vliegtuig bij een crash!

vliegtuig

Dit zijn de plekken die je moet kiezen!

Vliegen is de veiligste manier van vervoer op de wereld. Ver na het aantal ongelukken met de auto, metro en trein komt vliegen om de hoek kijken. Er is maar ongeveer één op de elf miljoen keer kans om tijdens een vlucht te verongelukken, dat is heel weinig! De kans dát er iets gebeurt is dus klein, maar toch zit het in onze aard om liever te voorkomen dan te genezen.

Met bovenstaande in het achterhoofd is een groep onderzoekers eens wat research gaan doen. Dat hebben ze gedaan door een onbemand vliegtuig expres te laten verongelukken. Met behulp van crash dummies konden ze zo zien welke plekken in het vliegtuig het veiligst zijn. Dat is nog eens goede informatie!

De slechtste stoelen in het vliegtuig
Laten we beginnen met de sléchtste stoelen in het vliegtuig. Ook niet geheel onbelangrijk, toch? Die kun je misschien wel raden: de gevaarlijkste stoelen in het vliegtuig zijn de stoelen in de cockpit. Die van de piloten. Als een vliegtuig crasht is er een grote kans dat deze eerst met zijn neus de grond raakt en precies daar zitten de piloten natuurlijk. Ook de eersteklas plekken bevinden zich eigenlijk altijd aan de voorkant van het passagiersvliegtuig. Ironisch genoeg is de conclusie dat je extra betaalt voor een gevaarlijkere plek (en voor wat extra nootjes ;-)) . De gevaarlijke stoel 7A werd bijvoorbeeld een paar honderd meter verderop teruggevonden!

Lees op de volgende pagina de beste stoel die je kunt kiezen!


Pagina 1/2