Trage of slechte internetverbinding? Met deze tips maak je je internet veel sneller!

Maak je internetverbinding tot wel 3x sneller met deze tips!

Internetaanbieders beweren vaak een bepaalde internetsnelheid aan te bieden, maar vaker wel dan niet laat deze snelheid enorm te wensen over. Heel jammer als je net iets wilt downloaden of als je even lekker wilt Netflixen. Je kunt je internetprovider ook niet altijd bereiken, maar gelukkig is er genoeg dat je zelf kunt doen om je internetsnelheid te verbeteren!

Plek
Wifi-golven zijn eigenlijk radiogolven, maar wifi-golven zijn heel erg kort. Dit betekent dat des te verder je van de router afzit, des te slechter je internet zal worden. De gemiddelde router reikt namelijk maar 45 meter! Ook wordt het signaal geblokkeerd door muren. Dit betekent dat de plek waar je je router neerzet heel veel invloed heeft op je internetsnelheid. Het is dan ook belangrijk om je router in het midden van het huis te plaatsen, het liefste niet in een kast.

Grond
Ook wil je je router het liefste niet op de grond hebben staan; het signaal kan niet door sommige materialen waarvan vloeren zijn gemaakt heen. Ook zijn veel routers zo vormgegeven dat ze het signaal lichtjes naar beneden afgeven. Het is dus beter om de router ergens bovenop te zetten.

Elektronica
Het is daarnaast ook belangrijk om je router uit de buurt van andere elektronica te houden. Deze elektronica kunnen namelijk invloed hebben op het signaal van de router en kunnen dit signaal op een negatieve manier beïnvloeden.

Antenne
Een vierde tip is het verstellen van de twee antennes van de het apparaat. Wanneer de ene antenne in de horizontale richting wijst en de andere antenne in verticale richting, heb je de grootste kans op het beste internet op al je apparaten.

Deze handige tip nooit meer kwijtraken? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Vox | Beeld: videostill