Trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse? Zo pak je het aan!

Nijmeegse Vierdaagse

Wij geven je tips

De Nijmeegse Vierdaagse is een van de grootste wandelevenementen ter wereld en trekt jaarlijks duizenden deelnemers, van over de hele wereld. Of je nu een ervaren wandelaar bent, of net begint met trainen, het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Wij geven je graag een aantal tips, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Let op je voeding

Zorg dat je voldoende eiwitten, koolhydraten, vitamine c producten en gezonde vetten tot je neemt, om je lichaam van de energie te voorzien die het nodig heeft om te trainen. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven. Eventueel zou er nog wat extra magnesium kunnen worden genomen ter ondersteuning van de spieren.

Begin op tijd

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Het is een intensief evenement dat veel van je lichaam vraagt en het is niet iets wat je zomaar eventjes doet, zonder enige training vooraf. Begin dus ook minimaal vier maanden voor het evenement met trainen.

Bouw je training geleidelijk op

Begin met kortere wandelingen en bouw geleidelijk de afstand en intensiteit van je training op. Dit helpt je lichaam om zich aan te passen en vermindert de risico op blessures. Het is belangrijk om tijdens de trainingen goed naar je lichaam te luisteren en rust te nemen wanneer dat nodig is.

Varieer qua training

Varieer qua training om je lichaam uit te dagen. Wissel bijvoorbeeld lange wandelingen af met een intervaltraining of krachttraining. Dit zal je helpen om sterker te worden en je uithoudingsvermogen te vergroten.

Train met een rugzak

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse loop je met een rugzak op je rug, dus het is belangrijk om alvast tijdens det training te wennen aan het extra gewicht. Begin met een lichte rugzak en voeg geleidelijk meer gewicht toe terwijl je training vordert. Zorg ervoor dat je rugzak goed is afgesteld en comfortabel is om te dragen.

Investeer in goede schoenen

Een van de belangrijkste investeringen die je kunt doen, is het kopen van goede schoenen. Zorg ervoor dat je schoenen comfortabel zijn en de juiste ondersteuning bieden voor je voeten en enkels. Het is ook een goed idee om inlegzolen te kopen om de schokken op te vangen en blessures te voorkomen. Draag ook altijd goede sokken om blaren te voorkomen en gebruik voetcrème om je voeten gehydrateerd te houden. Als je last hebt van blaren of andere voetproblemen, zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk behandelt om erger te voorkomen.

Train met een groep

Trainen met een groep kan je motivatie verhogen en je helpen om je doelen te bereiken. Het is ook een goede manier om tips en advies te delen en nieuwe vrienden te maken. Zoek online of via wandelclubs naar een trainingsgroep voor de Nijmeegse Vierdaagse en sluit je aan.

Plan rustdagen in

Het is belangrijk om rustdagen in te plannen. Dit geeft je lichaam de kans om te herstellen en te genezen van de belasting van de training. Zorg ervoor dat je deze rustdagen serieus neemt en jezelf de tijd geeft om te ontspannen en bij te komen.

Train je geest

Naast fysieke training is het ook belangrijk om je geest te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit evenement is niet alleen fysiek uitdagend, maar ook mentaal. Bereid jezelf voor op de uitdagingen van de vierdaagse door positieve affiliaties te gebruiken en meditatie of yoga te beoefenen.

Bouw af voor het evenement

Ongeveer twee weken voor het evenement is het belangrijk om af te bouwen met je training. Dit geeft je lichaam de tijd om te herstellen en te rusten voor je echt aan de grote uitdaging begint. Succes!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Beeld: Pexels