Ha! Met deze truc bemachtig je vliegtickets stukken goedkoper

Apart boeken

Een journalist van VTM Nieuws ontdekte dat vliegtuigtickets bij Ryanair nog goedkoper (kunnen) zijn als je ze individueel boekt! Hij ontdekte dit feit toen hij een ticket wilde boeken voor zijn vliegreis van Zaventem Airport naar Barcelona. Toen hij slechts voor een persoon naar een vlucht zocht, kostte dit 88 euro. Daarna ging hij voor dezelfde vlucht op zoek naar tickets voor twee personen. Toen bleek dat een stoel dan 126 euro per persoon kost! Dat is nogal een verschil.

Geen garantie

Dit komt erop neer dat het voordeliger kan zijn als je met meerdere personen reist om allemaal apart van elkaar te boeken. Individueel kan er dan wel 40 euro op de vliegreis bespaard worden. Natuurlijk brengt ook dit wel wat risico’s met zich mee: zo ben je er niet van verzekerd dat er genoeg stoelen zijn voor je groep als je allemaal apart van elkaar boekt. Het trucje is dan ook makkelijker toe te passen voor mensen die met zijn tweeën op vakantie gaan dan voor grote groepen vakantiegangers. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat, wanneer je allen apart van elkaar een stoel reserveert, de kans niet heel groot is dat je allemaal naast elkaar kunt zitten. Maar als je vlucht maar enkele uren duurt is dit natuurlijk geen probleem.

Discriminatie

Hoe het komt dat dit prijsverschil bestaat is niet bekend. Ryanair wilde ook geen verklaring geven voor de prijsverschillen bij een individuele boeking. Luchtvaartexpert Luk Dewilde vertelt aan HLN dat het niet bekend is of Ryanair dit structureel doet: “We weten wel dat Ryanair een yield-systeem hanteert waarbij de prijzen veranderen naar gelang er veel of weinig belangstelling is voor een bepaalde vlucht. Uiteindelijk is het de klant die bepaalt of hij de aankoop doet of niet. Wanneer het gaat om een structureel systeem, gaat het om discriminatie.”

Lees ook: Wauw! Binnenkort kunnen we voor dít luttele bedrag naar New York vliegen

Bron: HLN | Beeld: Pixabay