Met dit geniale trucje heb je je flesje wijn binnen een paar minuten gekoeld

wijn

Dit trucje kun je toepassen op alle dranken die je gekoeld wilt hebben

Het is zo klaar als een (ijs)klontje: warm weer vraagt om een gekoeld drankje. Je hebt op het terras in je tuin dan ook geen zin om te nippen aan een louw wit wijntje. Maar ja, dan moet je de fles wel in de koelkast gezet hebben. Ben je dit vergeten? Dan is er gelukkig nog geen nood aan de man. Op deze manier kun je je fles wijn supersnel afkoelen.

Je hebt er slechts een bepaald iets voor nodig wat je waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje hebt staan. Oké, en je hebt ijsblokjes nodig. Het is geen hogere wiskunde dat een fles wijn afkoelt in een emmer vol ijs, maar snel gaat dat niet altijd. Maar er is wel iets wat dit verkoelingsproces kan versnellen. En dat is… zout!

Zo werkt het
Maar weinig mensen weten wat een magisch effect zout heeft op het verkoelingsproces van je drankje. Door enkele eetlepels toe te voegen aan de emmer ijsblokjes waarin je een fles wijn hebt gezet, koelt je drank veel sneller af. Het zout doet het ijs sneller smelten door energie te halen uit een ander warmtebron: jouw drankje. Binnen een paar minuten heeft jouw fles dus dezelfde temperatuur als het ijs.

Bron: Het laatste nieuws Beeld: Archief