Ook zo’n last van een maandagdip? Dankzij dit trucje lijkt je weekend voortaan langer te duren!

Deel ieder weekend heel anders in!

Voor velen vliegt het weekend altijd voorbij als een straaljager. In een oogwenk lijkt het van vrijdag naar maandag te gaan. Helaas kunnen we het weekeinde niet langer maken, maar er is wel een trucje waardoor je weekeinde langer lijkt. David Eagleman, auteur van de bestseller The Brain: The Story of You, heeft de oplossing gevonden waardoor het lijkt alsof je weekend langer duurt.

Veel mensen hebben een weekendritueel. Deze begint voor sommigen steevast met een relaxende avond op de bank en anderen luiden het weekend iedere keer in met de vrijdagmiddagborrel. Ook de zaterdag en zondag hebben vaak een vast patroon. Zo kan het zijn dat je je tijd vult door tv te kijken of door je huis goed schoon te maken. Ook afspreken met vrienden, boodschappen doen, lunchen of op familiebezoek gaan, zijn activiteiten die veel mensen voornamelijk in het weekend doen. Volgens David Eagleman zijn het deze vastgeroeste gewoontes die ervoor zorgen dat je vrije dagen korter lijken te duren.

Volgens hem kun je je weekend ‘langer’ maken door ‘m heel anders in te delen. Sla het familiebezoek voor een keer over, stel de wekelijkse schoonmaakbeurt een weekje uit en doe vooral veel spontane dingen. Door nieuwe/spontane dingen toe doen lijkt het alsof je meer hebt genoten van het weekend en lijkt het dus alsof je vrije dagen langer duurden!

Bron: Purewow | Beeld: Pexels