Mug in de slaapkamer? Met deze truc kun je hem sneller vinden

Zo ben je sneller van dat vervelende gezoem af

Een mug vangen is niet altijd een makkie. Je hoort het vervelende beestje voortdurend naast je hoofd zoemen, maar zodra je het licht aan doet om hem te verjagen blijkt de mug onvindbaar. Gelukkig kan een simpele zaklamp soelaas bieden. Met dit eenvoudig trucje speur je het insect sneller op en kruip je zo weer je bed in.

Zaklamp en ademhaling

Om snel de mug in de kamer te signaleren, heb je alleen een zaklamp nodig (en iets om mee te meppen uiteraard). De zaklampfunctie van je telefoon werkt ook voor dit trucje. Doe alle andere lichtbronnen in de kamer uit. Schijn met de zaklamp op een plek dichtbij jezelf in de buurt. De mug zal namelijk niet afkomen op het licht, maar op jouw ademhaling en geur. Diep in- en uitademen kan de mug daarom sneller naar jou toe ‘lokken,’ waardoor je ‘m eerder te pakken krijgt.

Schaduw van de mug

Als de mug door het licht van de zaklamp vliegt, zul je een lange schaduw in de kamer zien. Hierdoor is het makkelijker om het minuscule beestje te spotten. Door je ademhaling zal de mug sneller op het licht van de zaklamp afkomen. Zie je hem landen? Dan is het een kwestie van in één keer raak slaan en dan gauw weer verder slapen, zonder gezoem en muggenbulten. Voortaan een zaklamp bewaren in je nachtkastje kan je zo heel wat ellende besparen.

Lees ook: Tekenbeten liever voorkomen? Gebruik dan eens deze natuurlijke olie

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash