Met dit trucje worden je bananen niet meer bruin! Echt heel handig dit!

Nooit meer bruine bananen!

Wist je dat de banaan het meest gegeten stuk fruit in de Westerse wereld is? Begrijpelijk wel, want wat is er nu lekkerder dan een heerlijke banaan? Dat bananen sneller bruin worden dan een werkdag voorbij is, is geen nieuws voor de meeste mensen. Helaas is dit één van de dingen die we moeten zullen accepteren. Of toch niet?

Bananen zitten vol met belangrijke mineralen, vitaminen en vezels. Ze zijn ook aardig vullend; na het eten van een banaan zul je minder snel gaan snaaien. Helaas worden bananen heel erg snel bruin, wat niet erg smakelijk is. Maar hoe kan dit eigenlijk? Bananen maken een bepaald enzym aan, waardoor het rijpingsproces wordt versneld. Gelukkig kunnen we dit voorkomen!

Huishoudfolie
Er is namelijk een trucje dat je bananen veel langer geel zal houden. Zo kun je een tros bananen kopen zonder de helft de volgende dag weg te moeten gooien! Ideaal dus. Er bestaat gelukkig een heel simpel trucje om je bananen langer vers te houden en te voorkomen dat ze voortijdig bruin worden. Dit doe je door huishoudfolie om de plek waar de bananen aan elkaar vast zitten te wikkelen: zo vertraag je het rijpingsproces. Super handig dit! Deel dit met je vrienden, zo kunnen zij ook langer genieten van gele bananen!

Bron & Beeld: TipHero