Aha! Met dit trucje krijg je zweetvlekken uit witte kleding

Het wondermiddel heb je waarschijnlijk al in huis

Nu de zon zich eindelijk wat vaker laat zien, trekken we graag wat luchtige kleding uit de kast in een lekker licht kleurtje. Een wit shirtje of een witte jurk is dan ook favoriet in de zomer – helemaal als we straks een zongebruinde huid hebben. Enige nadeel: na verloop van tijd zullen er gele zweetvlekken in je witte kleding ontstaan. Gelukkig hebben wij daarvoor een eenvoudige oplossing.

Witte kleding

Witte kleding wil je zo lang mogelijk wit houden. Helaas is dat op warme zomerdagen, waarop je veel zweet, niet altijd even makkelijk. Die gele zweetvlekken onder je oksels zijn natuurlijk allesbehalve charmant, dus hier willen we zo snel mogelijk vanaf. Mission impossible? Nee hoor. Het enige dat je nodig hebt is een vaatwastablet. Stop het bij de was en je kleding komt er weer spierwit uit. Geen vaatwastablet in huis? Een bruistablet om een kunstgebit te reinigen schijnt ook te helpen. Niet het eerste waar wij aan zouden denken, maar het is zeker het proberen waard!

Sopje maken

Mocht het met vaatwastabletten niet lukken? Geen nood. Er zijn meerdere manieren om die vervelende zweetvlekken uit je kleding te krijgen. Maak bijvoorbeeld een sopje van warm water met wat baking soda en waterstofperoxide. Laat het vuile kledingstuk daar eerst in weken en was het daarna zoals je altijd doet. In dit artikel lees je meer over deze methode.

In deze video zie je hoe dit trucje werkt:

Lees ook: Last van zweetvoeten? Deze 7 trucjes kunnen je helpen

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels