Vakantie op de planning? Zo prop je alles het handigst in de auto!

vakantie auto

No stress: met deze tips krijg je alles makkelijk in de auto!

Ik ga op vakantie en ik neem mee: tentjes, slaapzakken, luchtbedden, stoelen, tafel, handdoeken, kinderen en een hoop prullaria. Staat jij bij deze zin spontaan het zweet op je voorhoofd? Dan ben je niet de enige. Want het inpakken van de auto bezorgd een hoop vakantiegangers behoorlijk wat stress. Gelukkig zijn er hier en daar aandachtspuntjes, waarmee je een hoop ruimte -en stress- gaat besparen in de auto. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat alle bagage op de terugweg óók nog in de auto past.

Inpakken maar.

Neem je tijd

De eerste tip is goud waard. Regel nummer één is namelijk: pak alles ruim van tevoren in voor je op vakantie gaat. Hierdoor heb je geen stress en kan je bij elk item eens goed bedenken of je het daadwerkelijk gaat gebruiken. Denk ook nog eens terug aan vorig jaar, want waarschijnlijk heb je tijdens die vorige trip ook van alles meegenomen wat je uiteindelijk niet gebruikt hebt. Zo kan je in ieder geval zorgeloos slapen voordat je vertrekt.

Logisch

Denk goed na. Ga je onderweg vaak stoppen? Houdt het eten en drinken dan goed bij de hand en stop dit niet ergens achterin. Wanneer je een overnachting op de planning hebt staan, maak je een aparte tas voor deze ene nacht. Zo hoef je niet alles overhoop te halen.

Slim inpakken

De auto kent meer hoeken en gaten dan alleen de achterbank. Wanneer je met kleine kinderen op vakantie gaat, is de kans groot dat zij niet met hun voeten op de grond komen. Door een paar slaapzakken of luchtbedden bij het voetenruim te plaatsen, kunnen ze ook nog eens een stuk comfortabeler zitten. Nog meer ruimte nodig? Rol een slaapzak uit over de achterbank. De kinderen kunnen lekker zitten en je hebt weer wat ruimte bespaard.

Geen losse spullen

De borden en bestek in een bak, het speelgoed in de strandtas en de schoenen en sandalen in een aparte boodschappentas. Zo weet je direct waar alles ligt, heb je overzicht en zal je minder snel wat spullen erbij drukken. Lekker overzichtelijk en daarbij dus een hoop minder stressvol.

Oud spul

Het is altijd leuk om vanuit je vakantieplaats wat souveniertjes mee te nemen. Maar waar ga je die in hemelsnaam laten? Door slim in te pakken gaat dit goed komen. Misschien heb je nog een stapel oude handdoeken, die na een zomervakantie weggegooid mogen worden. Of heb je nog wat oude kleren waar je vanaf kunt? Neem deze mee om bijvoorbeeld in te slapen, zodat je de kledingstukken vervolgens op de plaats van bestemming achter kan laten. Handig!

Lees ook: Autovakantie? Dit zijn de nieuwste verkeersregels van 2019 in het buitenland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels