Oei, verbrand? Met deze TikTok-hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

verbrand

Hoewel voorkomen natuurlijk altijd beter is dan genezen, is dit een goede truc om achter de hand te hebben

Je herkent het vast: je denkt dat je je hele lichaam van kop tot teen hebt ingesmeerd met zonnebrand, maar aan het eind van de dag ontdek je ineens een heel rood – en heel pijnlijk – stukje huid. Jakkes, tóch verbrand! Smeren met aftersun geeft ietwat verkoeling, maar helpt helaas vaak niet voldoende. Gelukkig heeft TikTok dé hack voor als je verbrand bent. 

TikTok-hack

Het TikTok-account Beautyhacks staat vol met creatieve oplossingen voor tal van dagelijkse mode- en beautyproblemen. Van handige tips om je lenzen uit je ogen te halen tot pijnloos op hakken lopen, je vindt het er allemaal. Nu het zomer is, is er een probleem waar we massaal tegenaan lopen. Juist, verbranding door de zon. Hoewel voorkomen natuurlijk altijd beter is dan genezen, kan het soms gebeuren dat je een plekje vergeten bent in te smeren. Gelukkig heeft Beautyhacks daar de ultieme hack voor: aloë vera-ijsblokjes.

Aloë vera

Aloë vera is niet voor niets een bekend ingrediënt in menig aftersun. Aloë vera werkt namelijk ontstekingsremmend. En hoewel aftersun ietwat verkoeling kan bieden voor je verbrande huid, werkt het vaak niet voldoende. Maar combineer je de ontstekingsremmende werking van aloë vera met een ijskoude temperatuur? Dan verlicht je de pijn van een verbrande huid binnen een mum van tijd. Kortom: deze aloë vera-ijsblokjes wil je proberen.

IJsblokjes

Vul een ijsblokjesvorm met een aloë vera-gel en plaats deze in de vriezer. Hoewel de video van Beautyhacks ons niet vertelt hoelang je de ijsblokjes in de vriezer moet laten staan, gaan wij uit van ten minste een paar uur. Het is dus verstandig om deze ijsblokjes te maken vóórdat je een dagje in de zon gaat liggen. Het is natuurlijk hopen dat je niet verbrandt, maar mocht dit toch gebeuren, dan liggen deze kalmerende en verkoelende blokjes voor je klaar.

@beautyhacks

It’s almost summer? Start prepping with this handy tip ?LIFE SAVING! model: @galamartinez #summerhack #sunburn #fyp? #fy

? original sound – ?

Lees ook: 10 dingen die je beter niet kunt doen als je bent verbrand door de zon

Bron: TikTok | Beeld: iStock, Joel Carillet