Wauw! Zo eenvoudig maak je een verbrande pan schoon

Weer helemaal als nieuw

Heb jij ook een pan onderin de kast liggen die je niet meer gebruikt omdat er een verbrande plek in zit? Het overkomt iedereen weleens, ook de beste chefs. Gelukkig is het geen moeilijke klus om de pan weer helemaal spic en span te krijgen. Het is eigenlijk heel eenvoudig met de volgende vijf manieren.

1. Kokend water en baking soda

Baking soda is het heilige goedje dat je altijd in huis moet hebben. Het verwijdert namelijk de meest agressieve vlekken, waaronder die in je pan. Hoe je het doet: zet een lege pan op het vuur en wacht tot de pan loeiheet is. Dit kun je checken door een druppel water in de pan te laten vallen. Sist het water in de pan? Leeg dan een mok met water boven de pan en laat het warm worden. Doe er vervolgens een beetje baking soda bij en laat het mengsel kort staan. Gebruik een houten lepel om in de pan te roeren en schraap hiermee de verbrande plekken weg. Het warme water maakt de verbrande plekken zachter waardoor dit moeiteloos gaat. Deze truc werkt vooral goed bij roestvrij staal en een emaille pan.

Ga naar de volgende pagina voor de andere vier manieren.