Verhelp doffe aanslag op je glazen in een handomdraai met dit wondermiddel!

Doffe aanslag in een handomdraai verholpen

Natuurlijk doe jij ook je best om je aangeschafte glaswerk zo mooi en fris mogelijk te houden, maar helaas lukt dat niet altijd. Toegegeven, het ligt wel een beetje aan de kwaliteit van het glaswerk of dat altijd lukt, maar het staat wel super chique als je op de eettafel sprankelend mooie wijn- en/of bierglazen kunt presenteren. Wij hebben nu dé tip waarmee dit voor iedereen haalbaar is!

Je hebt de ingrediënten al in de kast staan.

Doffe aanslag

De aanslag op je glaswerk wordt voornamelijk veroorzaakt door kalk in het leidingwater. De ene gemeente in Nederland heeft dat iets meer dan de ander in het water zitten, maar overal in Nederland bevat het leidingwater een zekere mate aan kalk. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan je sanitair in de badkamer, ook die doffe aanslag komt van water met kalk dat opdroogt en doffe plekken achterlaat. Je kunt dat verhelpen met, daar is-ie weer: azijn! Azijn in combinatie met afwasmiddel en warm water, welteverstaan.

Wat heb je nodig?

Neem een lege fles (af)wasmiddel of een andere plastic fles en mix 1/3 azijn met 1/3 afwasmiddel en 2/3 water. Schud het geheel goed door elkaar. Pak een zachte doek (lichte scrub mag) en maak de glazen grondig schoon. Laat even intrekken en spoel vervolgens af. Bling bling!
Teveel werk? We hebben nóg een tip die misschien nog wel makkelijker is, lees maar even verder…

Lees snel op de volgende pagina hoe je dit goedje gebruikt om je glazen weer te laten ‘shinen’ in de vaatwasser!


Pagina 1/2