Versieren maar! Op deze manier versier jij gemakkelijk Paaseieren

versieren

De resultaten zijn prachtig!

Pasen staat alweer voor de deur en dat betekent dat je vaak je uiterste best wil doen voor een mooie opgedekte tafel. Decoratie kan daar natuurlijk niet bij ontbreken. Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken voor een mooie Paastafel? Dan is dit misschien wel wat voor jou. Wij geven je de ultieme tips om je Paaseieren op een gemakkelijke, maar mooie manier te versieren.

Kleurige nagellak

De eerste methode is het versieren van eieren met nagellak. Hiervoor gebruik je jouw favoriete variant. Dat kan een enkele kleur zijn, maar het mogen ook meerdere kleuren door elkaar heen zijn. Doe wat nagellak in een kom met wat warm water, meng alles door elkaar heen en dompel vervolgens je ei erin. Het resultaat is een Paasei met een geweldig kunstzinnig patroon.

2. Voedingskleurstof

Voor de tweede methode maak je gebruik van voedingskleurstof. Deze doe je in een kom met warm water, samen met een scheutje azijn. Je kunt nu ook weer gebruik maken van één of meerdere kleuren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Daarnaast gebruik je elastiekjes die je om de eieren heen doet. Vervolgens dompel je de eieren onder in het gekleurde water en laat je ze ongeveer vijf tot tien minuten erin zitten. Haal je eieren eruit en je zult versteld staan van het superleuke resultaat!

3. Decoratieve spullen

Voor de derde en laatste methode heb je wat decoratieve servetten en eigeel nodig. Verwijder de papierlaag van de decoratieve servetten en snijd ze vervolgens in vierkante stukken. Wikkel een vierkant stuk servet om het ei heen en met een borstel doe je er vervolgens eigeel overheen. Hierdoor blijft het patroon van het decoratieve servet goed zitten op het ei. En voilà! Je hebt een geweldig mooi Paasei waarmee je straks de show kunt stelen!

Lees ook: Koning Willem-Alexander gaat 10-delige podcast-serie maken

Bron: Kookfans | Beeld: Pexels