Dit is waarom je nooit je verwarming aan moet laten tijdens het slapen

Zet om deze reden je verwarming uit voor het slapengaan

Na een gure, koude dag is er niets zo lekker als in bed kruipen met de verwarming maximaal opengedraaid. Toch is het niet verstandig om te slapen in een warme kamer, hoe onschuldig dit ook klinkt. Wil je écht goed slapen, zet je verwarming dan uit voordat je je ogen dichtdoet. Het zal je nachtrust positief beïnvloeden!

Voortaan dus dichtdraaien voor het slapengaan.

Te warm

In een koude kamer slapen klinkt niet erg aantrekkelijk, maar toch is dit wel het beste voor je nachtrust. Wanneer je in een te warme kamer slaapt, is de kans groot dat je een stuk eerder en vaker wakker wordt. Waarom? De verwarming veroorzaakt droge lucht in je slaapkamer. Door het gebrek aan luchtvochtigheid krijg je snel last van hoestbuien en benauwdheid en zul je minder goed kunnen slapen.

Afkoelen

Vlak voordat je in slaap valt, koelt je lichaam af. Het hormoon melatonine is hiervoor verantwoordelijk. In een warme slaapkamer kan dit hormoon zijn werk niet goed doen, waardoor je dus niet goed in slaap kunt vallen. De ideale temperatuur om in te slapen ligt volgens slaapexperts rond de 18 graden. Door de temperatuur laag te houden, help je je lichaam om in een regelmatig slaapritme te komen en zul je ‘s nachts niet steeds wakker worden. Volgende keer dus maar in een dikke pyjama en een extra paar sokken aan onder de wol!

Lees ook: 7 manieren om je huis warm te houden zonder te hoge energiekosten

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Flair Online | Beeld: Pixabay