Handig: zó verwijder je de pit uit een avocado zonder mes

avocado

Zo voorkom je onnodige wonden

Een avocado staat bij menig Nederlander bijna dagelijks op het menu. Op een stukje toast, door een salade of als dip bij nacho’s, heerlijk! Hoewel we steeds vaker avocado’s eten, blijft het een lastig klusje om die pit te verwijderen. Veel mensen gaan in de weer met een groot mes om de grote pit uit de avocado te halen, met alle gevolgen van dien. Dit kan veel veiliger, want ook zonder mes kun je prima de pit verwijderen. We leggen je uit hoe.

Geen mes nodig

Als je ooit een avocado hebt gesneden, weet je dat dit nog niet zo makkelijk is. Met de helft van een avocado in de ene hand en een mes in de ander ga je strijdlustig te werk om de pit te verwijderen. Vooral als de avocado nog niet helemaal rijp is, is dit best een lastig klusje. Je schiet dan ook héél makkelijk uit met je mes. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom hebben we uitgezocht hoe je een avocadopit kunt verwijderen zónder mes.

Handig trucje

TikTok (hoe kan het ook anders) heeft weer een enorm handige hack gevonden. Een gebruiker kwam namelijk tot de conclusie dat je alleen maar je vingers nodig hebt om de pit van een avocado eruit te halen. Ja, echt! Doe het als volgt: snijd de avocado voorzichtig doormidden. Ja, alleen hiervoor heb je even je mes nodig. Zet vervolgens je wijs- en middelvinger om de pit heen. Druk de pit met je duim van onderaf uit de vrucht en tadaaa, klaar is Kees! Het is eigenlijk heel simpel. De TikTokker deelt de hack voor de gemakkelijkheid ook op Instagram. Bekijk het in onderstaande video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael Cho (@_mynameischo)

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Thoughtcatalog, Instagram