Vicks VapoRub is voor veel meer dingen nuttig dan een verkoudheid


Het geurende goedje Vicks VapoRub heeft veel nut

Je hebt het goedje vast weleens gebruikt bij een verkoudheid: Vicks VapoRub of een variant daarop. De zalf, gebaseerd op de Chinese tijgerbalsem, wordt al jarenlang gebruikt om hoest te verzachten en de luchtwegen te openen bij verkoudheid. Daarvan kennen we het, maar wist je dat het nog veel meer nut heeft? Wij waren verrast!

Wat handig!

Ingrediënten

De werkzame ingrediënten zijn kamfer, menthol en eucalyptus. Alledrie zijn ontstekingsremmend en ontsmettend. Hierdoor heeft Vicks VapoRub nog veel meer nut dan alleen verlichting geven bij een verkoudheid.

1. Voeten

Heb je last van je voeten? Door ze in te smeren met Vicks VapoRub voor het slapengaan en sokken aan te trekken, trekt de pijn gedurende de nacht weg. De volgende ochtend zullen je voeten een stuk beter aanvoelen.

2. Piepende scharnieren

Heb jij een deur in huis die bij iedere beweging piept en kraakt? Smeer een flinke lik vaporub erop en je zult zien dat de oliën in het goedje de scharnier dusdanig smeren dat je geen last meer hebt van gepiep.

3. Insecten

Insecten hebben een hekel aan de geur van menthol, dus ook aan Vicks VapoRub! Je kunt het opsmeren zodat ze bij je uit de buurt blijven óf de zalf op plekken smeren waar insecten normaliter je huis binnendringen. Ook helpt vaporub tegen jeukende muggenbulten, dus als je gebeten of geprikt bent kun je ook een beetje op de huid smeren tegen de jeuk.

4. Hoofdpijn

Heb je last van hoofdpijn? Smeer dan wat van de zalf op je slapen en voorhoofd. De zalf verkoelt en ontspant, waardoor je hoofdpijn snel weer wegzakt.

5. Puistjes

Heb je last van acne, mee-eters of puistjes? Smeer Vicks VapoRub op je huid om de huid te kalmeren en de puistjes uit te drogen.

6. Wondjes

Heb je een klein wondje op bijvoorbeeld je vinger? Smeer er voorzichtig van zalf op om het te ontsmetten. Het kan een beetje prikken, maar het wondje zal snel genezen en zo blijft het schoon

7. Spierpijn

Veel mensen kennen wel tijgerbalsem als spierontspanner. Vicks Vaporub lijkt er heel erg op, dus kan ook prima gebruikt worden als je spierpijn, nekpijn of rugpijn hebt.

8. Verbrand

Beetje te lang in de zon gezeten? Vicks VapoRub kan verkoeling bieden. Smeer het niet op de huid waar blaren op zitten! Alleen op licht verbrande huid door de zon.

Lees ook: Maak jij in de ochtend je bed op? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Flickr