Deze video laat zien hoe je een hoeslaken in 30 seconden opvouwt

Hoeslaken opvouwen in 30 seconden

Het liefst zouden we voortaan niet meer in de knoop raken met het hoeslaken tijdens het vouwen. En dat kan! Kristina Burn laat in de video zien dat ze een lege tafel gebruikt wanneer ze haar hoeslaken opvouwt.

Ze legt het laken op tafel met het elastiek naar boven gericht. Vervolgens pakt ze de onderste twee hoeken, keert deze binnenstebuiten en stop de twee bovenste hoeken over de hoeken waar ze haar handen in heeft. Houd je handen omhoog en schud het laken voorzichtig zodat je de hoeken goed in elkaar vouwt. Leg het laken terug op tafel met het elastiek naar boven en vouw van boven terug tot de helft van het laken. Strijk glad met je handen en vouw de onderzijde ook naar boven, zodat je een smalle strook overhoudt. Vouw tenslotte de buitenrand voor 1/3e naar binnen, doe dit ook met de andere buitenrand en vouw nog een keer dubbel.

Klinkt deze uitleg je nog iets te ingewikkeld en zie je liever de video waarin het opvouwen van een hoeslaken wordt uitgelegd? Bekijk dan de Tiktok-video hieronder:

@kristinalburn

How to fold a fitted sheet. Way easier than it seems! What household task do you want to see next? ##tiktokdiy ##laundryhack

? original sound – kristinalburn

Pagina 2/2

Lees ook: Zo maak je met een vaatwastablet de douche schoon

Bron: TikTok, The Apartment Therapy | Beeld: Videostill YouTube