Van een visum aanvragen tot het regenseizoen: waar moet je aan denken voor je naar Myanmar gaat?

Myanmar

Dit moet je weten voor je naar Myanmar reist

Menig backpacker die door Azië reisde, bracht een bezoekje aan het bijzondere Myanmar. Myanmar – ook wel Birma genoemd – staat bekend om de prachtige natuur en de unieke cultuur. Hoewel het momenteel door het coronavirus niet mogelijk is om te reizen, dromen we erover om naar dit prachtige land te gaan. Als het weer mogelijk is om te vliegen, willen we zo snel mogelijk ons ticket naar Myanmar boeken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je Myanmar wilt bezoeken? Heb je bijvoorbeeld een visum nodig en in welk seizoen kun je het beste naar dit land in Azië gaan?

Inentingen

Voordat je je biezen pakt en naar Myanmar afreist, is het belangrijk om te checken of de juiste inentingen hebt gehad. Zo beveelt de GGD de vaccinaties DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aan. Ook moet je er rekening mee houden dat je wellicht een klamboe en/of insectenwering nodig hebt. Op de website van GGD vind je hier meer informatie over.

Visum Myanmar

Voordat je naar Myanmar gaat, is het belangrijk om een visum aan te vragen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Je kunt makkelijk online een visum voor Myanmar aanvragen bij VisumBuitenland.nl. Een bezoekje brengen aan de ambassade is dus niet nodig. Om een visum aan te vragen, hoef je alleen het aanvraagformulier in te vullen. Na het voltooien van de betaling, word je aanvraag behandeld. Nadat je aanvraag is goedgekeurd krijg je per e-mail je visum opgestuurd.

Let op: houd er wel rekening mee dat er een aantal voorwaarden zijn waar reizigers aan moeten voldoen voor ze gebruik mogen maken van een visum voor een vakantie naar Myanmar. Zo moet elke reiziger een eigen paspoort bezitten en heeft een Myanmar-visum een maximale geldigheidstermijn van 28 dagen. Ook moet je minimaal één overnachtingsadres hebben, voordat je een visum kunt aanvragen. Hier kun je alle visum voorwaarden voor Myanmar vinden waar je aan moet voldoen, voordat je een visum aanvraagt.

Print je visum

Hoewel je tegenwoordig vaak je vliegticket en andere boekingen op je telefoon kunt laten zien, is het toch belangrijk om je documenten te printen. Draai dus ook altijd je visum uit en neem ‘m mee op vakantie. Bewaar een kopie van de bevestiging van toekenning van je visum bij je paspoort, zodat je het document altijd kunt overhandigen als autoriteiten van Myanmar hiernaar vragen. 

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Voordat je naar Myanmar afreist – of überhaupt een vakantie boekt – zijn er nog een paar andere dingen waar je rekening mee moet houden:

Boek je trip niet in het regenseizoen:
Myanmar kent een droogseizoen en een regenseizoen. Het regenseizoen start halverwege mei tot half oktober. Hoewel je in deze maanden ook prima naar het land kunt reizen, valt er van november tot april veel minder regen. Goed om in je achterhoofd te houden!

Ontwijk onveilige gebieden:

Myanmar is – buiten de coronacrisis om – veilig om naar toe te reizen, met uitzondering van een paar gebieden. Kijk dus voor je je vakantie boekt even op de website van de rijksoverheid. 

Denk om de juiste kleding: 

Myanmar is een boeddhistisch land waar je veel prachtige tempels kunt bezoeken. Als je een tempel wilt bezoeken, is het belangrijk om rekening te houden met de kledingvoorschriften. Trek je schoenen uit, bedek je schouders en draag een lange broek.

Myanmar is authentiek betreft hun cultuur en eten. Het land is zeker een bezoekje waard als je van cultuursnuiven houdt. Vergeet je dus niet in te lezen over het land, je vaccinaties te nemen en om je visum te regelen!

Bron: Visum Buitenland | Beeld: Unsplash