Vlek in de autobekleding? Zo verwijder je ‘m snel en makkelijk

vlek in de autobekleding

Die vieze vlek in de autobekleding krijg je er zo weer uit!

Ongelukjes zitten in kleine hoekjes, zo ook in de auto. Misschien veroorzaak je de vlek in de autobekleding per ongeluk zelf of heb je kinderen op de achterbank die regelmatig een hardnekkige vlek achterlaten. Op welke manier de vlek wordt veroorzaakt maakt eigenlijk niet zoveel uit. We willen vooral weten hoe we hem er weer zo snel mogelijk uitkrijgen. Zo doe je dat.

De vlek in de autobekleding zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Vlek in de autobekleding

Voor deze handige tip heb je slecht drie dingen nodig: een beetje baking soda, witte wijnazijn en een (oude) tandenborstel. Meng drie theelepels baking soda met een scheutje witte wijnazijn in een klein schaaltje. Mix met een theelepeltje de twee ingrediënten goed door elkaar tot er een dikke egale pasta ontstaat. Haal de tandenborstel door het pastamengsel en borstel de vlek in de autobekleding goed in. Laat het mengsel een aantal minuten goed intrekken. Pak de stofzuiger en zuig vervolgens het opgedroogde mengsel én de vlek op. Je zult zien dat je bekleding er weer als nieuw uitziet!

Bekijk hieronder de video met de uitleg:

Vogelpoep

Heb je de auto van de binnenzijde goed schoon, maar zie je aan de buitenzijde vogelpoep zitten? Ook daar hebben we een goede tip voor! Maak de opgedroogde vogelpoep op de autolak een beetje nat met wat water en leg er een aantal dubbelgevouwen krantenpagina’s overheen. Overgiet de kranten vervolgens ook rijkelijk met water. Laat 20 minuten inwerken en verwijder daarna de kranten. De losgeweekte uitwerpselen van de vogel wrijf je vervolgens met een droge doek zo weg!

Lees ook: 10 trucjes die iedereen met een auto moet kennen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill, Libelle