Vlekken op je suède schoenen? Met deze simpele truc verwijder je ze


Kwetsbare suède schoenen krijg je weer als nieuw met deze simpele truc

Nu de herfstperiode weer is aangebroken trekken we graag onze suède schoenen weer uit de kast. Helaas is deze kwetsbare type leerstof ook erg vatbaar voor vlekken. Dit komt met name door de open structuur van de stof wat snel vuil en met name voedselvlekken absorbeert. Dit maakt het extra lastig om deze hardnekkige vlekken uit de stof te krijgen. Gelukkig hebben we een simpele oplossing om hardnekkige vlekken binnen een paar seconden te verwijderen!

Je hebt er slechts dit simpele product voor nodig.

Suède stof

Suède is een type leer dat voornamelijk wordt gebruikt voor schoenen, (hand)tassen en kleding zoals jassen, broeken en rokken. Waar deze stof zijn naam aan te danken heeft? Deze is afgeleid van het Franse ‘Gants de Suède’, oftewel ‘Zweedse handschoenen’. Het is helaas niet mogelijk om deze stof te wassen. Sommigen adviseren om de stof te reinigen met behulp van een suèdereinigingsmachine, echter kan dit zorgen voor snellere slijtage. Deze simpele, goedkope en snelle truc is daarom veel beter om toe te passen!

De oplossing

Je herkent het vast: je bent aan het koken of geniet van een heerlijke vette hap en flats!, een vette voedselvlek op je prachtige suède schoenen. Hoe ga je die vlek er ooit uitkrijgen? Nou, gewoon met een krijtje natuurlijk! Makkelijker kunnen we het niet maken. Kras met een (wit) krijtje over de vlek op de suède stof. Laat even kort intrekken en poets vervolgens met een oude tandenborstel de krijtresten weg. Het krijt zal al het vet uit de vlek absorberen en je schoenen zullen er weer uit zien als nieuw!

Bekijk hieronder de video met instructie:

Lees ook: Zo kom je af van de meestvoorkomende vlekken in kleding

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld: Pixabay