Wij vertellen je waarom je liever een vliegtuigstoel aan het raam wil boeken

vliegtuigstoel raam boeken

Aha!

Ben jij groot fan van vliegvakanties? Dan heb je vast op een aantal verschillen plekken gezeten wat betreft de vliegtuigstoelen. Het is dan ook niet gek dat je een voorkeur hebt qua vliegtuigstoel. Maar wist je dat er tussen een stoel bij het raam en een stoel bij het gangpad verschillen zitten? Wij leggen het uit. 

Virussen

Als je met het vliegtuig reist kun je namelijk het beste een stoel aan het raam boeken. Tenminste, als je het risico op een virusje zo min mogelijk wil maken. Het is eigenlijk best logisch. Als je in het midden zit, dan zit je urenlang tussen twee – mogelijk vreemde – mensen. Je weet niet of deze mensen misschien virussen en bacteriën met zich meedragen. Je riskeert hierdoor dat je besmet raakt en dus misschien wel ziek wordt op jouw vakantiebestemming.

Voor- en nadelen

Zit je bij het gangpad, dan lopen er constant stewardessen en andere mensen (die naar de wc moeten, bijvoorbeeld) langs. Wanneer je aan het raam zit, kom je dus met zo min mogelijk mensen in contact en loop je dus minder risico om een verkoudheid of iets dergelijks op te lopen. En zeg nou eerlijk, het uitzicht vanuit het raampje in het vliegtuig verveelt nooit!

Echter, er zitten ook wel wat nadelen aan de stoel bij het raam. Heb jij een kleine blaas en moet je vaak plassen? Dan wil je natuurlijk niet continu over jouw medepassagier heen moeten stappen voor een bathroom break. Hmm…

Lees ook: Zo maak jij je afzuigkap goed schoon

Bron: Happy in Shape, Girlscene