Dit is de reden waarom je bier in je voetenbadje moet gebruiken


Bier doet wonderen voor je voeten

Een voetenbadje met… bier? Ja echt! Bier kan werkelijk wonderen doen voor je voeten. Helemaal in deze koude periode verdienen onze voeten wel wat extra aandacht. Een voetenbadje is dan ook bij uitstek geschikt om jezelf een welverdiende pedicure te geven. Schenk hier wat bier bij en je zal verbaasd zijn over het resultaat!

Zo krijg je zijdezachte voeten met behulp van wat bier.

Droge voeten

Een veelvoorkomend probleem bij veel mensen is het hebben van droge voeten. Deze ontstaan wanneer de huid niet voldoende vocht bevat. Dit kan komen door ze te wassen met heet water, huidproblemen, zwemmen in chloorwater, hormonale onbalans, overgewicht, verkeerde schoenen of slechte hygiëne. Je voeten kunnen ruw en pijnlijk aanvoelen en de huid op je voeten kan gaan schilferen of er ontstaan kloven. Ontstaan er naar verloop van tijd diepere kloven dan kan lopen erg pijnlijk zijn en kan de huid zelfs gaan bloeden. Deze kloven komen vaak voor op de hielen van de voet, maar kan ook op andere plekken voorkomen.

Voetenbadje

Om deze vervelende voetkwalen te voorkomen is het het beste om je voeten zo nu en dan te verzorgen met een voetenbadje. De perfecte manier om een droge, geïrriteerde huid op de voeten te voorkomen is om bier aan je voetenbadje toe te voegen. Het gist dat in bier zit maakt je huid weer zijdezacht. Vul een teiltje of voetenbadje met wat warm water en voeg hier een flesje bier (33 cl.) aan toe. Laat je voeten ongeveer 30 minuten weken in het badje. Droog ze goed af en je voeten zullen weer zijdezacht aanvoelen.

Zie hieronder het resultaat van het voetenbadje met bier:

Lees ook: Let op: deze signalen geven je voeten af over je gezondheid, veel mensen negeren dit!

Wil je dit onthouden? Bewaar het op Pinterest!

Bron: 5 minute crafts | Beeld: videostill