Zo verwijder je vogelpoep van je auto zonder krassen

Vogelpoep kan erg schadelijk zijn voor de lak van je auto

Wanneer je auto net weer spic en span is, is er niets vervelender dan de volgende dag bij je auto aankomen en ontdekken dat deze onder de vogelpoep zit. Met name in gebieden aan de kust, waar vogels veel vis en chemische troep eten, branden de uitwerpselen van vogels snel gaten in de lak. Zonde! Daarom is het verwijderen van vogelpoep erg belangrijk. En dit is hoe je dat doet zonder dat je de auto bekrast.

Met name met warm weer ‘vreten’ de zuren die in vogelpoep zitten in de autolak.

Krassen op autolak

Kleine beschadigingen ontstaan door grote temperatuurverschillen, waardoor de lak die onder de uitwerpselen zit, minder snel uitzet en krimpt. Erg belangrijk dus om direct de poep van vogels van je auto schoon te maken, waardoor het niet indroogt en hard wordt. Verwijder je de vogelpoep wanneer het opgedroogd is, dan bestaat de kans dat er krassen op de autolak achterblijven.

Kranten

Om te beginnen is het belangrijk om de uitwerpselen week te maken, zodat je ze gemakkelijk van de lak kunt verwijderen. Dit doe je door wat water over de vlekken heen te gieten en er volgens een aantal dubbelgevouwen krantenpagina’s overheen te leggen. Vergiet de kranten hierna ook rijkelijk met water. Laat dit een minuut of twintig inwerken. Verwijder tenslotte de kranten en wrijf de losgeweekte uitwerpselen met een droge doek weg.

Vogelpoep en dode insecten

Net als vogelpoep zijn ook dode insecten funest voor je lak. Met dezelfde methode om ontlasting te verwijderen, kunnen ook de dode insecten van de autolak verwijderd worden. Voorkom verdere schade aan de autolak door deze regelmatig in de was te zetten. Op deze manier wordt de lak minder snel aangetast door vogelpoep, hars en dode insecten. Om permanente schade echter te voorkomen, is het het beste om direct actie te ondernemen als je toch weer een klodder stront of een geplet dood insect op je dierbare auto ziet zitten.

Lees ook: 10 trucjes die iedereen met een auto moet kennen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill, YouTube