De 5 beste manieren om te voorkomen dat je gestoken wordt door een mug


Zo voorkom je dat die mug het op jou gemunt heeft

Met dit warme weer brengen we veel tijd buiten door en gooien we de ramen ‘s avonds als het een beetje afkoelt wagenwijd open. Met als gevolg: muggen komen van heinde en verre aangevlogen om jouw bloed te proeven. De mug heeft een lekker maaltje, maar jij eindigt vol rode jeukende bulten. Wat doe je eraan? Er zijn allerlei middeltjes om muggen zoveel mogelijk te weren, maar heb je dit al eens geprobeerd?

Wij zitten alweer onder de bulten.

1. De ventilator

Muggen kunnen niet goed vliegen als er wind staat. Zelfs een licht briesje is al te veel voor ze. Zet dus lekker de ventilator aan! Het beste is om de ventilator een beetje omlaag te richten, aangezien muggen laag zullen vliegen om wind te vermijden.

2. Lichte kleding

De nare insecten slaan met name toe als de zon net opkomt of ondergaat. Ze zoeken dan kleuren die contrasteren met de horizon, zoals zwarte en donkere kleuren. In lichte kleuren ben je minder goed te zien en zie je er dus minder appetijtelijk uit. Niet handig met gekruid vlees en barbecuesaus, wel handig als je niet geprikt wilt worden.

3. Lavendel

Insecten hebben een hekel aan de geur van lavendel, dus als je een paar planten in je tuin plant, zul je er minder last van hebben. Je kunt ook lavendel direct op je huid wrijven of wat etherische lavendelolie gebruiken om de beestjes op afstand te houden. Vooral fijn voordat je gaat slapen, want mensen ontspannen van de geur. Zo wordt het ‘zzz’-geluid weer van slapen in plaats van gezoem.

4. Knoflook

Deze methode schrikt niet alleen muggen af, maar mogelijk ook mensen. Dat gezegd hebbende, als je meer en vaker knoflook eet zullen je poriën de geur gaan uitscheiden. Hierdoor ruik je minder naar mens en komen die muggen minder snel op je af. Geniet, maar eet met mate…

5. Kruidnagel

Naast lavendel hebben muggen ook een hekel aan de geur van kruidnagel. Je kunt een bakje vullen met wat water en hier een paar kruidnagels in doen. Zet dit op tafel of naast je bed en je zult minder last hebben van muggen.

Voorkomen

Om te voorkomen dat er veel muggen rondom je huis zitten, zorg er dan voor dat je geen stilstaand water hebt staan. Hierin leggen muggen eitjes! Ververs bakjes met water voor dieren dus iedere dag en maak ze goed schoon. Ook wordt de tip gegeven om je tuin alleen ‘s ochtends te sproeien (als je moet sproeien, doe dit met mate!). Zo heeft het de hele dag de tijd om te drogen. Muggen houden van vocht, dus hoe droger het rondom je huis is hoe minder muggen je zult zien. Ook kun je natuurlijk een klamboe boven je bed hangen en een hor plaatsen. Ook de good old citronellakaars en DEET blijven toppers.

Lees ook: Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: PureWow, Radar | Beeld: Pexels