Moet je je handbagage tóch inchecken? Zo voorkom je het in de toekomst!

Zo houd je je spullen bij je

Wanneer je slechts een paar dagen op reis gaat, kiezen veel mensen ervoor om alleen handbagage me te nemen om geen tijd te verliezen en bovendien om geld te besparen. Echter gaat dat feestje soms niet door omdat je tóch je handbagage moet inchecken omdat er niet genoeg ruimte is. Wil je je handbagage de volgende keer koste wat kost bij je houden? Dan moet je dit even lezen.

Steeds meer mensen reizen met een kleine koffer om de de incheck-kosten van een grote koffer te vermijden. Hierdoor raken de rekken in het vliegtuig snel overvol, waardoor sommige kleine koffers toch in het ruim worden geplaatst. Wil je deze dans ontsnappen? Dan heb je wellicht wat aan de onderstaande tips.

  • Neem een stoffen tas mee: zodra de goedlachse stewardessen mensen verzoeken om hun handbagage af te gaan kijken ze als eerst naar de koffers die mensen bij zich hebben. Tassen kunnen vaak nog wel in een hoekje worden gepropt en mag je daarom vrijwel altijd bij je houden.
  • Denk aan de afmetingen: kun je geen afscheid doen van je koffer? Denk dan altijd goed na over de afmetingen van je koffer. Koffers die precies de toegestane grote hebben, verdwijnen sneller in het ruim dan koffers die kleiner zijn. Deze kunnen namelijk nog weleens onder de stoelen worden geschoven.
  • Sta op tijd in de rij: de stewards kijken vaak hoeveel mensen meevliegen en hoeveel handbagage er is. Zijn er weinig reizigers? Dan kun je je handbagage vaak bij je houden. Zijn er veel reizigers? Ga dan op tijd in de rij staan. Degenen die dit doen krijgen eerder een plekje voor hun handbagage in de rekken dan mensen die helemaal achteraan staan.
  • Koop een prioriteitsticket: wanneer je een prioriteitsticket hebt mag je eerder boarden en een plekje zoeken in het vliegtuig -behalve als de stoelen zijn gereserveerd- een ander voordeel is dat je ook je handbagage bij je mag houden.

Bron: HLN | Beeld: Pixabay