Zo voorkom je dat je zakken worden gerold op vakantie

Deze trucjes gebruiken zakkenrollers graag om jouw portemonnee te jatten

Duizenden toeristen vallen jaarlijks ten prooi van zakkenrollers. Daar willen we natuurlijk geen van zijn. In dit geval geldt ook zeker dat voorkomen altijd beter is dan aangifte moeten doen. Volledig voorkomen is helaas moeilijk, maar als je weet hoe zakkenrollers te werk gaan, wordt voorkomen wel makkelijker.

Op vakantie zijn we altijd in onze nopjes en letten we misschien minder goed op dan normaal. Wees toch alert op het gedrag van vreemden, want het kan maar zo dat iemand je zakken probeert te rollen. De volgende manieren zijn erg populair: 

Afleidingsmanoeuvre

Sommige zakkenrollers werken alleen, maar vaak gaat het om een tweetal. Dit maakt het voor hen extra makkelijk om er met jouw spullen vandoor te gaan. Een van hen leidt jou af, door bijvoorbeeld een praatje met je te maken waardoor jij minder goed oplet op wat er om je heen gebeurt. Het wordt voor de handlanger daarom makkelijker om even in je tas te grabbelen naar je portemonnee of telefoon.

Klemgezet worden

Zakkenrollers zijn gek op drukke menigten. Als jij in de menigte loopt, valt het namelijk niet zo op wanneer je klem wordt gezet. In dit geval staan er links en rechts van je opeens mensen die ook in de drukke menigte verzeilt zijn geraakt. Vaak kun je op dit moment niet zo goed bewegen en op dat moment wordt het voor zakkenrollers makkelijk om jouw spullen te stelen.

Botsingen

Het kan natuurlijk gebeuren dat iemand tegen je aanbotst. Vaak gaat het geheel per ongeluk, maar soms is het ook een techniek van een zakkenroller. Wanneer een van de dieven tegen je aanbotst, knoeit diegene bijvoorbeeld per ongeluk een drankje over je heen. Terwijl hij of zij excuses aanbiedt of zelfs galant helpt met schoonmaken, grijpt een tweede snel naar je portemonnee of telefoon.

Voorbereiden op onverwachtse situaties

Niet alleen een beroofd worden van je telefoon en portemonnee kan een flinke domper zijn. Er zijn tig dingen die de lol verpesten als je niet goed bent voorbereid. Bijvoorbeeld geen geld kunnen pinnen in het buitenland omdat je je betaalpas niet hebt ingesteld voor deze regio. Gelukkig kun je makkelijk de vakantie van je dromen vieren. Het zit ‘m allemaal in de voorbereiding. Het e-book Oh nee, ik wil op reis! bereid je helemaal voor op jouw droomvakantie.

Oh nee, ik wil op reis!

Hoe kun je je geld en betaalpassen het veiligst bij je houden? Hoe voorkom je fraude met jouw paspoort? Hoe kun je je bagage veilig meenemen, zonder dat iemand hier drugs in verstopt? Oh nee, ik wil op reis! behandelt het allemaal. In het e-book worden bijna 100 tips en tricks gedeeld die ervoor zorgen dat jij niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zo voorkom je dat jij tijdens je dierbare vakantie stress ervaart en kom je met mooie herinneringen thuis. Helaas kan het voorkomen dat jou alsnog iets vervelend overkomt. En ook voor die situaties geeft Oh nee, ik wil op reis! je praktische tips.

Nieuwsgierig geworden naar het e-book? Oh nee, ik wil op reis! is te koop op reisveilig.nl. Momenteel geldt een leuke deal, want wie Oh nee, ik wil op reis! aanschaft, krijgt daar nu gratis het e-book Oh nee, ik ga naar het strand bij.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Reisveilig.nl 

Lees ook: Inbrekers gebruiken deze geniepige truc om te achterhalen of je thuis bent of niet

Bron: Oh nee, ik wil op reis! | Beeld: Hollandse Hoogte, EyeEM GmbH