Voorkom zweethanden door altijd dit product bij de hand te hebben

zweethanden

Ga niet de deur uit zonder dit product

Een vervelend voorkomen waar velen onder ons zich erg voor kunnen schamen: zweethanden. Bij het geven van een hand tijdens bijvoorbeeld een verjaardag of een belangrijke sollicitatie zijn zweethanden erg vervelend. Gelukkig bestaat er een simpele oplossing die je altijd kan helpen om zweterige handjes te voorkomen!

Dit product zal waarschijnlijk iedere vrouw wel in haar badkamerkastje hebben staan.

Zweethanden

Met name in stressvolle situaties, als we bijvoorbeeld bang of juist opgewonden zijn hebben we sneller last van zweterige, plakkerige handen. In onze handen, maar ook in onze voeten en in ons voorhoofd zitten veel eccriene klieren. Deze klieren zijn verbonden met ons sympathische zenuwstelsel. Dit wordt geactiveerd bij stress. Sommige mensen kunnen ook last hebben van hyperhidrose, ook wel bekend als overmatig zweten. Dit wordt alleen gevoeld in de handpalmen. Je kan met deze aandoening geboren worden, maar bij veel mensen ontstaat de aandoening tijdens de tienerjaren. Het kan vanzelf over gaan, maar het is ook mogelijk dat je hier de rest van je leven last van kunt houden.

De oplossing

Gelukkig ligt er een simpele oplossing om de hoek. Voor deze oplossing heb je geen water, zeep en een handdoek nodig om je handen weer droog en zweetvrij te maken. Het enige dat je namelijk nodig hebt is droogshampoo! Droogshampoo trekt namelijk de oliën uit het zweet waardoor je handen droog en koel blijven. Spray wat droogshampoo op ongeveer 10 centimeter afstand op je handen. Wrijf je beide handen stevig tegen elkaar zodat de droogshampoo goed verdeelt over de handpalmen. Wil je altijd verzekerd zijn van droge handen? Schaf dan een travel-sized droogshampoo aan bij de drogist. Deze past altijd in je handtas!

Lees ook: Vanaf vandaag hoef je je ov-chipkaart niet meer op te laden dankzij deze wijziging

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Rexona, Libelletv.nldiyvandaag.nl | Beeld: videostill, YouTube