Vrouw deelt geniaal trucje om te voorkomen dat je handdoeken hard worden

handdoeken

De vrouw deelde haar ontdekking op social media

Hoe kan het dat hotelhanddoeken toch altijd zoveel zachter zijn dan de exemplaren die wij thuis op de plank hebben? Hoe hotels het precies doen, blijft een vraag. Gelukkig weten we wel hoe we kunnen voorkomen dat onze handdoeken veranderen in schuurpapier.

Wanneer je onder de douche vandaan stapt en je je weer fris en fruitig voelt, is het nogal een domper als je je moet afdrogen aan een handdoek die ontzettend hard is geworden. Je zou er als het ware je huid bijna mee kunnen scrubben. Niet helemaal wat je wilt. Wanneer je handdoek al hard is, is het soms lastig om ‘m weer zacht te krijgen. Voorkomen is daarom nog altijd beter dan genezen. Met een handig trucje kun je gelukkig voorkomen dat je handdoeken hard worden. Geloof ons, het is een kleine moeite!

Azijn toevoegen

Op het social mediaplatform TikTok deelde gebruiker Mama_Mila een handig trucje om te voorkomen dat je handdoeken hard worden. In haar TikTok-filmpje legt ze uit dat je de handdoeken moet wassen op een temperatuur van 40 tot 60°C. “Voeg daarbij vloeibaar wasmiddel toe en 120 milliliter witte azijn in plaats van wasverzachter”, schrijft ze bij het wasfilmpje dat ze deelde. “Azijn breekt de resten van wasmiddel af, waardoor de handdoeken zacht en fris blijven.”

Lees op de volgende pagina hoe je de handdoeken daarna het beste kunt drogen voor het beste resultaat.

Pagina 1/2