Grappig: deze vragen stellen Nederlanders het vaakst aan Google

Google

Sinds de komst van de zoekmachine googelen we wat af

Veel mensen zijn wat koken betreft op een doordeweekse dag vaak een beetje inspiratieloos. Dus als je het niet meer weet, dan vraag je het toch aan Google? De vraag die Nederlanders het meest stellen aan de zoekmachine is: ‘Wat eten we vandaag?’. Daarnaast waren veel mensen ook benieuwd naar een antwoord op de volgende vragen.

Het is alweer 20 jaar geleden dat Larry Page en Sergej Brin het domein Google.com vastlegden.

De meest gestelde vragen
Niet alleen zijn we vaak wat radeloos wanneer het op eten aankomt, maar blijkbaar weten Nederlanders ook niet altijd welke week het is, dit blijkt uit een onderzoekje van het AD. De vraag: ‘Welke week is het?’ staat daarom op de tweede plek in de lijst van meest gezochte vragen op Google. Daarnaast vragen mensen zich het meest af wat hun IP (adres) is.

Meest gestelde vragen aan Google in Nederland

  1. Wat eten we vandaag?
  2. Welke week is het?
  3. Wat is mijn IP?
  4. Hoe laat is het?
  5. Wat betekent mijn naam?
  6. Wat is mijn auto waard?
  7. Wat te doen vandaag?
  8. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen
  9. Hoe lang zwanger?
  10. Hoe moet je zoenen? 

Paard van Sinterklaas
In de laatste paar maanden van het jaar, is men vaak ook erg benieuwd naar de naam van het paard van Sinterklaas. Er ontstaan namelijk nog weleens verwarring over de naam van de schimmel. De goedheiligman wordt sinds 1990 vergezeld door het paard Amerigo, maar na 21 jaar ging het trouwe dier in 2011 met pensioen en werd een nieuwe trouwe vriend aangesteld. Maar wat is de naam van de nieuwe schimmel? Niets spannends: hij blijkt namelijk ook gewoon Amerigo te heten.

Dierennamen
Niet alleen de naam van Amerigo hield ons bezig, ook andere dierennamen worden fanatiek gegoogeld. Hoe heet dat paard van Pippi Langkous bijvoorbeeld toch ook al weer? En wat is de naam van het hondje van Jip en Janneke en de viervoeter van Kuifje? Heel handig dus, zo’n zoekmachine om even snel wat dierennamen te achterhalen.

Wil je dit artikel graag later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Pixabay 

Array