Om deze redenen kun je het best een vroege vlucht boeken

Moet jij je vlucht nog boeken? Kies voor een vroege vlucht! 

Het is vaak even puzzelen welke vlucht je het beste kunt nemen. Je wil wat aan je eerste vakantiedag hebben, maar je wil ook niet midden in de nacht je bed uit moeten. Vind je het kiezen van een vluchttijd al het eerste stressvolle gedeelte van je vakantie? Vanaf nu niet meer, want stewardessen leggen je uit waarom je altijd beter voor een vroege vlucht kunt kiezen.

Dan maar even vroeg uit bed.

Geen stress

Een vertraagde vlucht is nooit een goed begin van je vakantie. Dit wil je het liefst voorkomen. Volgens Stella Connolly, een stewardess bekend van haar vlogs Fly With Stella, zijn de vroege vluchten vrijwel nooit vertraagd. Zie het als een wachttijd bij de tandarts. Ga je vroeg op de dag, dan hoef je niet zo lang te wachten. Kies je voor een moment later op de dag, dan moet vaak de vertraagde tijd nog in gehaald worden. “Als één vlucht vertraging heeft, krijg je een sneeuwbaleffect en is de kans groot dat latere vluchten ook vertraging krijgen”, aldus Stella.

Sfeerbepalend

Geen vertraging is natuurlijk al een feest, maar er is meer. Allereerst zorgt vertraging voor een onprettige sfeer op het vliegveld, in het vliegtuig en in je eigen hoofd. Daarnaast geeft Stella aan dat de passagiers vaak niet begrijpen dat het voor de stewardessen ook erg vervelend is, zij willen immers ook naar huis. Gaat je vlucht stipt op tijd? Dan zal de sfeer in het vliegtuig een stuk beter zijn.

Geen troep

Vliegtuigen met binnenlandse vluchten vliegen gedurende de dag veel heen en weer. Natuurlijk worden de vliegtuigen in de tussentijd schoongemaakt, maar vroeg in de ochtend zijn ze nét een stukje schoner. De stewardessen voeren voor de eerste vlucht van de dag een extra poetsbeurt uit. Lekker schoon de lucht in!

Lees ook: Slecht geslapen? Met deze 10 tips kom je de dag wel door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash