Dit is waarom je een autosleutel tegen je hoofd moet houden voor beter bereik

autosleutel hoofd bereik

Raar maar waar!

Ben je even vergeten waar je je auto hebt geparkeerd? Dan is een automatische autosleutel met afstandsbediening de uitkomst. Door de sleutel in de lucht te houden en te richten op verschillende auto’s, zal je al snel het herkenbare geluidje van je eigen auto horen. Maar wist je dat je je autosleutel beter tegen je hoofd kan houden om meer bereik te creëren? Hoe gek dit wellicht klinkt, het blijkt echt zo te zijn!

Autosleutel tegen je hoofd houden

De autosleutel tegen je hoofd houden voor een beter bereik? Hoe gek het ook klinkt, het is geen fabeltje. Het signaal van de afstandsbediening in de autosleutel kan namelijk versterkt worden door je eigen hoofd. Hoe dit kan? Door de grote hoeveelheid water in je hoofd, zo legt professor Roger Bowley van de Universiteit van Nottingham uit. Simpelweg helpt de grote hoeveelheid water in je hoofd om de elektromagnetische golven afkomstig uit de autosleutel te versterken.

Versterken van elektromagnetische golven

In een video op het YouTube-kanaal van de Britse universiteit wordt al veel duidelijk. Zo wordt uitgelegd dat ons hoofd voor 80 procent uit water bestaat. En het fenomeen oscillatie kan ontstaan doordat het elektromagnetische veld de positieve en negatieve lading van de watermoleculen van elkaar kan scheiden. De oscillatie zorgt ervoor dat de elektromagnetische golven via het water in je hoofd verder verspreid worden dan alleen via de autosleutel.

Wil je weten hoe je deze truc kunt toepassen? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2