Waarom katten graag aan je meubels krabben en hoe je het ze afleert

Katten krabben niet zomaar aan de poot van je bank

Katten zijn ontzettend leuke huisdieren die graag spelen, maar helaas moeilijk op te voeden zijn. Ze houden naast spelen erg van krabben, en dan het liefst met hun nageltjes diep in jouw bank. Hoe je dat kunt voorkomen? We leggen het je uit.

Emoties uiten

Je kunt wel een krabpaal neerzetten, maar vaak trekken katten zich daar helemaal niks van aan. Nee, de meubels zijn véél interessanter! Vaak gaan katten aan meubels krabben om negatieve emoties te uiten. Als een kat gestrest is, uit hij dit dus bijvoorbeeld op je sofa. Daarnaast is krabben aan meubels voor katten ook een soort van manier om hun territorium af te bakenen. Plus, het is gewoon een goede manicure voor je trouwe viervoeter. Helaas ziet je bank er binnen no-time uit als iets dat je bij het grofvuil hebt weggeplukt en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Een bank is immers niet bepaald goedkoop!

Handige tips

Gelukkig kun je prima voorkomen dat je kat aan je bank krabt. Wij hebben een aantal gouden tips voor je om te zorgen dat jouw bank nooit meer ontsierd word door de klauwtjes van je lieftallige poezebeest. Wat bijna niet zichtbaar is en goed werkt: dubbelzijdige tape. Breng die tape aan op plekken waar katten niet aan horen te krabben. Wanneer ze er dan aan gaan krabben, voelen ze iets plakken onder hun pootjes. Hier houden katten totaal niet van en ze zullen dan ook niet meer krabben op deze plek! Ook kun je een krabpaal aanschaffen en hier een beetje kattenkruid aansmeren. Als het goed is, zal je kat voortaan aan deze paal gaan krabben en blijven je meubels hopelijk heel.

Lees ook: Om deze reden houden katten niet van gesloten deuren

Bron: Flair | Beeld: Unsplash