Waarschuwing: bedek nooit een kinderwagen met een dekentje tegen de zon


Het kan erg gevaarlijk zijn voor je kindje!

De afgelopen dagen hebben we mogen genieten van een aantal heerlijke, zonnige dagen. Nu de lente echt is begonnen en de temperaturen zijn we dan ook steeds vaker buiten te vinden. Heerlijk natuurlijk maar met baby’s die in de kinderwagen zitten moeten we altijd goed oppassen. Hun kleine lichamen zijn namelijk erg gevoelig voor schommelingen van temperaturen.

Je kinderwagen in de zon zetten is nooit verstandig maar afdekken met een dekentje kan het erg gevaarlijk maken.

Kinderwagen

Experts waarschuwen dat als je een dekentje over de kinderwagen gooit, je baby een zonnesteek op kan lopen. Sterker nog: er is ook een groot risico op de wiegendood. In een kleine twintig minuten kan de temperatuur namelijk snel oplopen tot 37 graden. Onderzoeker Torleiv Ole Rognum waarschuwt ouders voor de gevaren van het gebruik van dekentjes, waarvan vaak wordt aangenomen dat ze bescherming bieden tegen de zon. “De kinderen moeten voldoende frisse lucht binnenkrijgen”, stelt hij op de Britse televisie. “Door de hitte kunnen ze moeilijkheden met ademen krijgen.” Er is niet alleen veel te weinig luchtcirculatie onder het dekentje; het kleed ontneemt het kind bovendien uit het zicht van de ouders. Daarnaast kan een baby spontaan ophouden met ademen doordat-ie door de warmte denkt dat hij terug in de baarmoeder is.

In de onderstaande video is te zien hoe snel een (lege) kinderwagen opwarmt binnen een tijd van 20 minuten wanneer deze in de volle zon staat:

Lees ook: Brandweer waarschuwt om nooit flessen met water in de auto te laten liggen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mirror UK | Beeld: videostill