Waarschuwing! Gebruikers van computers met Windows en QuickTime opgelet!

Amerikaanse beveiligingsdienst roept op tot treffen van voorzorgsmaatregelen

De Amerikaanse beveiligingsdienst, genaamd de US-CERT, waarschuwt voor het softwareprogramma QuickTime, dat op vele computers van Windows gebruikers is geïnstalleerd. QuickTime is een programma dat gebruikt wordt voor het afspelen van filmpjes en geluidsbestanden op de computer.

Apple heeft onlangs aangegeven dat het veelgebruikte QuickTime voor Windows niet meer ondersteund of bijgewerkt gaat worden. Hierdoor is het razendsnel verouderd en kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. Apple zal geen ‘patches’ meer uitbrengen voor de Windows variant van het mediaprogramma. Dat betekent simpelweg dat de software vatbaarder wordt voor aanvallen van hackers, met alle gevolgen van dien. Op dit moment kun je QuickTime nog wel gebruiken, maar wordt het wel al afgeraden. Hoe langer je het blijft gebruiken zonder dat QuickTime updates krijgt, hoe groter de kans is dat hackers ongewilde ingangen zien om je computer te infecteren of over te nemen.

‘De enige oplossing is om QuickTime voor Windows te de-installeren’, aldus US-CERT, een afdeling van het ministerie voor Binnenlandse Veiligheid in Washington.

Zegt het voort en deel, want dit is wel even belangrijk. Radar maakt er ook melding van.


Pagina 1/1