Wacht even met het wassen van je BH’s totdat je deze do’s en don’ts hebt gelezen!

bh

Het wassen van je BH is zo makkelijk nog niet

Het is eigenlijk maar een lastig kledingstuk, zo’n BH! Vind je niet? Ze zijn moeilijk om te kiezen in de winkel, lastig om lekker te laten zitten en op de een of andere manier lukt het nooit om ze helemaal goed passend op je borsten aan te laten sluiten. Als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens erg lastig te wassen. Als je ze verkeerd wast, gaat het kant en de andere fijne stof, inclusief de beugels namelijk snel kapot.

We kregen veel vragen op de redactie over hoe je om moet gaan met het wassen van BH’s. Moet hij dicht of juist open gewassen worden en met welk programma? We hebben even een overzicht gemaakt voor jullie met daarin de dingen die wel moet doen bij het wassen van een BH en de dingen die je vooral niet moet doen.

Wat je wél moet doen bij het wassen:
– Klik je BH dicht:
Om te voorkomen dat de clips van je BH in de stof gaan zitten en daarmee de stof beschadigen, moet je altijd je BH dichtklikken voordat je deze in de wasmachine doet.

– Lees het label:
Niet alle BH’s zijn hetzelfde. Sommige bevatten satijn of kant, terwijl andere polyester bevatten. Lees daarom altijd goed het label en de wasinstructies op dat label.

– Was ze regelmatig:
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan een BH met enige regelmaat gewassen worden. Ze zijn daarvoor gemaakt en het is ondergoed dat direct op je huid zit. Hou je BH schoon, ondanks dat je het idee hebt dat deze nog niet vies is.

Lees op de volgende pagina wat je vooral NIET moet doen als je een BH gaat wassen.


Pagina 1/2