Wait, what? Pizza is een beter ontbijt dan ontbijtgranen

pizza

Pizza als ontbijt? Het is helemaal niet zo slecht voor je!

Eet jij regelmatig een bakje yoghurt met ontbijtgranen als ontbijt? Stop hier dan per direct mee, want wij hebben het ultieme ontbijtgerecht gevonden. Pizza schijnt namelijk een gezonder ontbijt te zijn dan ontbijtgranen. Ja, echt!

Goede balans

Voedingsdeskundige Chelsey Amer legt uit dat je ’s ochtends beter een stuk pizza kunt eten dan een kom met ontbijtgranen (muesli of granola uitgezonderd, die zijn wel gezonder dan pizza uiteraard). “Verrassend genoeg kan pizza een meer gebalanceerde ontbijtoptie zijn dan met suiker gevulde ontbijtgranen”, vertelt de expert aan ABC News. Ze legt uit: “Een plakje pizza met gewone kaas bevat een balans van koolhydraten, eiwitten en vet. Een kom met suikerhoudende ontbijtgranen en magere melk bestaat grotendeels uit suiker en is extreem koolhydraatrijk.”

Gezond ontbijtje

Ha! Dat is nog eens leuk nieuws. Een pizzapunt is dus een gezonder ontbijt dan een bakje zoete cornflakes. Natuurlijk is het nog steeds geen écht gezond ontbijt. Bij een gezond ontbijt denken we immers al gauw aan magere kwark of een luchtige cracker, maar een pizzapunt is wél heel lekker voor de afwisseling en perfect voor een brakke weekendochtend. Eet smakelijk!

Lees ook: Tandenpoetsen na het ontbijt? Dat kan je beter niet doen, dit is waarom

Bron: Tagmag | Beeld: Pexels