Met deze simpele truc kun jij je warme auto binnen enkele seconden laten afkoelen

warme auto

Zo koelt je warme auto snel af

Fijn, er komt weer mooi weer aan! De temperaturen kunnen dit weekend oplopen tot 25 graden, dus we trekken massaal naar buiten. Misschien zit er wel een ritje naar het strand in? Maar als je auto in de volle zon staat kan de temperatuur in de wagen snel oplopen. Met deze simpele truc koelt je warme auto snel af!

Dat het zo makkelijk is…

Temperatuur

Wist je dat een auto die een halfuur in de volle zon staat wel een temperatuur van 50 graden aan kan tikken? Dat is natuurlijk niet prettig autorijden. Veel mensen zetten daarom meteen de airco vol aan, wat erg veel energie kost. En sommige auto’s hebben natuurlijk helemaal geen airco! Geen paniek, met deze slimme truc is je warme auto binnen no-time afgekoeld.

Trucje

Dit trucje wordt in veel warme landen toegepast omdat het snel en effectief is. Je gaat als volgt te werk: Doe het raam aan de bestuurderskant van de auto helemaal open. Loop vervolgens om de auto heen en doe de deur aan de andere kant vijf keer open en dicht. Hier mag een beetje kracht achter zitten, want met deze methode ‘duw’ je de hete lucht uit de auto. Het ziet er een beetje gek uit, maar het is echt effectief! Je auto is meteen afgekoeld.

Ben je benieuwd hoe deze truc in zijn werk gaat? We laten het zien in dit filmpje:

Lees ook: Zo kom je van je onkruid af en je hoeft er bijna geen moeite voor te doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Archief Tips en Weetjes | Beeld: Tips en Weetjes