Met deze simpele truc kun jij je warme auto binnen enkele seconden laten afkoelen

warme auto

Zo koelt je warme auto snel af

Fijn, er komt weer mooi weer aan! De temperaturen kunnen dit weekend oplopen tot 25 graden, dus we trekken massaal naar buiten. Misschien zit er wel een ritje naar het strand in? Maar als je auto in de volle zon staat kan de temperatuur in de wagen snel oplopen. Met deze simpele truc koelt je warme auto snel af!

Dat het zo makkelijk is…

Temperatuur

Wist je dat een auto die een halfuur in de volle zon staat wel een temperatuur van 50 graden aan kan tikken? Is het buiten 24 graden? Dan is het in een gesloten auto binnen tien minuten tien graden warmer. Na dertig minuten kan de temperatuur oplopen tot 43 graden. In de volle zon kan de temperatuur maar liefst 50 graden zijn. Dat is natuurlijk niet prettig autorijden. Veel mensen zetten daarom meteen de airco vol aan, wat erg veel energie kost. En sommige auto’s hebben natuurlijk helemaal geen airco! Geen paniek, met deze slimme truc is je warme auto binnen no-time afgekoeld.

Trucje

Dit trucje wordt in veel warme landen toegepast omdat het snel en effectief is. Je kunt natuurlijk de airco even laten razen, maar dit kost ontzettend veel energie en het kost tijd. Daarnaast heeft natuurlijk lang niet iedere auto airco, waardoor die tip niet opgaat. Deze truc is daarnaast een stuk efficienter! Hoe het werkt, lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2