De wasmachine gaat met deze handige tips veel langer mee

wasmachine tips

Zo gaat je wasmachine nog jaren mee

De wasmachine is tegenwoordig onmisbaar in elk huishouden. Je gooit je kleding in de trommel, voegt wat wasmiddel toe en zet ‘m aan en je kleding komt er weer fris en fruitig uit. Het liefst willen we dat dit favoriete huishoudelijke apparaat jaren mee gaat en dat moet ook zeker kunnen, mits je de machine goed onderhoudt natuurlijk.

Met deze handige tips ben je verzekerd van een jarenlange garantie op elke wasmachine.

Deurtje

De eerste tip is om na elke wasbeurt het deurtje open te laten. Alleen al op een klein kiertje is voldoende. Dit voorkomt dat het vocht langer in de trommel blijft zitten en er schimmels en bacteriën aan de binnenzijde kunnen groeien.

Wasmachine reinigen

Doe ongeveer eens per maand een bleekvrije wasmachinereiniger in de trommel om de machine goed van binnen te reinigen en na verloop van tijd vieze en muffige geuren tegen te gaan. Laat de machine vervolgens op een heet programma leeglopen.

Waterpas

Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat. Staat deze niet waterpas? Dan kunnen trillingen van de machine de vloer beschadigen en belangrijke onderdelen in de machine kunnen vroegtijdig gaan slijten, zoals de schokdempers en de kuiplagers. Plaats een blad bovenop de machine en zorg dat de vloer onder de wasmachine egaal is. Mocht dit niet helpen, verhoog dan de vloer op met een dikker stuk triplex dat iets groter is dan de basis van de machine. Triplex zal helpen bij het absorberen van de trillingen.

Slangen

Deze huishoudelijke apparaten worden meestal geleverd met zwarte rubberen slangen, die na verloop van tijd broos kunnen worden en uiteindelijk kunnen scheuren, waardoor een overstroming kan ontstaat. Vervang deze slangen, zelfs als ze er goed uit zien, met stevigere roestvrijstalen exemplaren. Zo voorkom je in de toekomst dat de machine onverwachts stuk gaat én die dure rekening voor het herstellen van de wasmachine.

Lees ook: Stap voor stap: zo maak je je wasmachine schoon

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Videostill