Wat is beter: wc-papier vouwen of proppen?

wc-papier

De meningen zijn verdeeld

Naar de wc gaan moeten we allemaal, maar toch is er een vraag waar de meningen over zijn verdeeld: moet je wc-papier nou eigenlijk vouwen of proppen? De een zweert bij het vouwen van wc-papier, de ander vindt dat onnodig en te veel gedoe. Dus, wat is nou eigenlijk de beste manier? 

Toiletgewoontes

Een Markteffect heeft in opdracht van Saniweb onderzoek gedaan naar de toiletgewoontes van Nederlanders. Ook hebben ze onderzocht of Nederlanders liever vouwen of proppen. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders een sterke voorkeur hebben voor vouwen, want maar liefst 79% van de gevraagden vouwen hun wc-papier na de grote boodschap.

Voordelen vouwen

Het is niet voor niets dat Nederlanders liever het papier vouwen. Zo is het volgens velen schoner, omdat je een groter oppervlakte hebt waarmee je veegt. Het is daarnaast ook efficiënter aangezien je minder papier vellen nodig hebt dan wanneer je propt. Vouwen is dus beter voor het milieu omdat je minder papier verspilt.

Voordelen proppen

Toch zijn er ook voordelen van het proppen van wc-papier. Zo is proppen sneller en makkelijker, maar ook hygiënischer dan vouwen. Als je wc-papier propt, blijven je vingers verder verwijderd van de ‘gevarenzone’ en is de kans kleiner dat je per ongeluk met je vingers door het wc-papier heen schiet. Hierdoor wordt het risico kleiner dat bacteriën van je vingers op plekken terechtkomen waar ze niet horen.

Als het gaat om vouwen of proppen is er dus niet per se een goed antwoord en ligt het maar net aan waar je prioriteiten liggen: efficiënt en duurzaam of snel en hygiënisch.

Lees ook: Gebruik je veel lippenbalsem? Dit gebeurt er met je lippen

Bron: Girlscene, Topp, FoldorCrunch | Beeld: Pexels