Wat werkt het snelst tegen beslagen autoruiten?

De ANWB geeft het verlossende antwoord

Nu de temperaturen langzaam maar zeker dalen en het steeds natter wordt, heb ook jij er waarschijnlijk steeds vaker last van: beslagen autoruiten. Vooral wanneer je haast hebt wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. We leggen daarom uit wat je het beste kan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Onveilig

Dat de ruiten van je auto steeds vaker beslaan wanneer het buiten kouder wordt, heeft ermee te maken dat er dan een groter verschil ontstaat tussen de temperatuur buiten en de temperatuur in de auto. Hierdoor ontstaat condens. Dit belemmert je zicht, en maakt het moeilijk om veilig deel te nemen aan het verkeer. Het is dus van groot belang om te weten hoe je beslagen ruiten zo snel mogelijk aanpakt.

Airconditioning

Gelukkig heeft de ANWB het verlossende antwoord. Zij zeggen dat de beste oplossing voor beslagen autoruiten het aanzetten van de airconditioning is. De koude lucht onttrekt namelijk vocht aan de lucht, waardoor je ruiten binnen een paar minuten opdrogen. Geen airco in je auto? Dan kun je het beste de verwarming aanzetten op de hoogste stand. Richt hierbij de blazers op de ruiten voor het snelste resultaat.

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, en dat geldt ook bij beslagen autoruiten. Hiervoor kun je een speciale auto-ontvochtiger aanschaffen, die ervoor ontworpen zijn om vochtige lucht op te nemen en vast te houden. Een andere tip is om met een doek met wat afwasmiddel over de ruit te wrijven. Zo vorm je handmatig een beschermingslaagje over het raam, waardoor er minder snel condens ontstaat. Werkt dit allemaal niet? Dan is een bezoekje aan de garage aan te raden. Wellicht zit er dan een lek in je kachelradiateur.

Lees ook: Oei: Tesla blijkt niet zo waterbestendig als gedacht

Bron: Margriet | Beeld: Adobe Stock