8x waar je wattenstaafjes voor kunt gebruiken in huis

Wattenstaafjes zijn superhandig in huis!

Heb je standaard een doosje met wattenstaafjes in de badkamer om je oren of neus mee schoon te maken, of gebruik je ze om make-up bij te werken? Dan is dit artikel zeker wat voor jou! Wattenstaafjes kunnen namelijk voor nog veel meer dingen gebruikt worden. En dan hebben we het vooral over een aantal klusjes in het huishouden.

Voor deze acht dingen in het huishouden kun je wattenstaafjes gebruiken

1. Crèmes schoon houden

Telkens wanneer je met je vinger in een pot (dag)crème dipt, komen er bacteriën in het product terecht. Om je verzorgingsproducten schoon te houden, kun je een wattenstaafje gebruiken om de hoeveelheid die je nodig hebt eruit te scheppen.

2. Elektronica schoonmaken

We gebruiken elke dag veel van onze elektronische apparaten, maar we denken er zelden over na om ze goed schoon te maken. Na verloop van tijd kunnen er flink wat bacteriën op deze elektronische apparaten komen. Gebruik een wattenstaafje, ondergedompeld in wat alcohol of ander schoonmaakmiddel, om de hoeken en gaten van telefoons, tablets en laptops schoon te maken. Ze zijn ook handig voor het schoonmaken van de ruimten tussen de toetsen van je toetsenbord.

3. Het interieur van de auto

Met een vochtig wattenstaafje kun je stof en vuil uit lastig bereikbare delen van het interieur van je auto krijgen. Denk aan deurgrepen, raamknoppen, ventilatieopeningen en de versnellingspook.

4. Vuil en stof in föhns

Het vuil aan de achterzijde van een föhn kan een mogelijk brand veroorzaken. Erg belangrijk dus om dit filter aan de achterzijde van je föhn eens in de zoveel tijd schoon te maken. Dit doe je door de ventilatieopening aan de achterkant van je haardroger schoon te maken met een vochtig wattenstaafje, om zo bij de moeilijk  bereikbare plekken te komen.

5. Verfplekken aanstippen

Je hoeft geen dure verfborstels of -rollers mee te slepen voor een snelle verfaanpassingen in het hele huis! Doop een wattenstaafje in de verf en gebruik het om kleine slijtplekken, afgebladderde verf en andere oneffenheden op de muren te verdoezelen.

6. Ontgrendel een ritssluiting

Doop een wattenstaafje in een kleine hoeveelheid lippenbalsem, vaseline of bakolie en veeg het vervolgens rond een vastzittende rits. De vettige substantie smeert de rits en helpt deze vrij te schuiven.

7. Sieraden poetsen

Wattenstaafjes zijn een geweldig hulpmiddel voor het reinigen van je sieraden. Reinig gewoon een wattenstaafje met een reinigingsoplossing voor sieraden en gebruik het om ringen, oorbellen en de hoekjes en gaatjes van hangers en broches schoon te maken.

8. Krijtvlekken

Krijtborden zijn tegenwoordig allemaal in, maar het maken van een bord zonder uit te schieten kan een hele klus zijn. Als je klaar bent met het decoreren van je bord, gebruik je gewoon een paar wattenstaafjes om vegen of vlekken weg te vegen voor een schone, professioneel ogende afwerking.

Lees ook: Drie redenen waarom je geen wattenstaafjes meer moet gebruiken voor je oren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: One Good Thing | Beeld: Pixabay