Wc-rol voorlangs of achterlangs laten hangen? Zó zit het

toiletpapier

Zo hoort die rol dus écht te hangen

Het geldt niet voor elk huishouden, maar bij menig stel kunnen de gemoederen hoog oplopen wanneer de wc-roldiscussie ter sprake komt. Je kunt ‘m namelijk op twee manieren ophangen: langs de muur, of juist van de muur af. De een is een voorstander van die eerste manier, terwijl de anderzijn stukje wc-papier écht niet zo wil ophangen. Dus… wat is de juiste manier? 

Tijd om een einde te maken aan de wc-papierdiscussie.

Ophangen
Eerlijk is eerlijk: veel mensen hangen de rol gewoon op en denken er niet meer over na hoe-ie nu eigenlijk moet hangen. Maar er zijn een paar die wel degelijk waarde hechten aan de positie van het wc-papier. Hoe het nu echt moet? Dat legde ene Seth Wheeler in 1891 al vast. Deze meneer wordt ook wel de ‘uitvinder’ van het moderne toiletpapier genoemd. Zo legde hij een patent vast voor een standaard rol toiletpapier, maar ook voor verschillende soorten houders. Ook het idee van de geperforeerde randjes tussen de velletjes papier is er eentje van meneer Wheeler.

De juiste manier

Kortom, op Seth Wheeler kunnen we vertrouwen. En volgens hem is er maar één manier die ‘goed’ is. Benieuwd? De juiste manier is om het papiertje aan de voorkant te laten hangen net als hieronder. Best logisch eigenlijk: zo komen er minder bacteriën op je stukje wc-papier te zitten.

toiletpapier

Beeld: Wikimedia Commons

Lees ook: Langer dan een kwartier op het toilet zitten? Dat kun je beter niet doen

Bron: CNet | Beeld: Pexels, Vie Studio / Wikimedia Commons, CC-PD