Ketting in de knoop? Met deze simpele truc ontwar je ‘m weer!

ketting

Video: met deze truc heb je hem zo ontward!

Mooi hoor, zo’n dunne ketting met fijne schakels! Het staat heel elegant en maakt een simpele outfit helemaal af. Weinig dingen zijn echter irritanter dan een ketting die in de knoop zit.

Het kan soms extreem lastig zijn om hem uit de war te halen en je loopt het risico je favoriete sieraad te breken!

Ketting uit de knoop

Na een half uur priegelen geef je het maar op. Dan gooi je het sieraad uit frustratie ergens in een la of erger nog, in de prullenbak. Hartstikke zonde, hoeft namelijk helemaal niet! Wij hebben een super makkelijke truc voor je waarmee je die ketting in een minuutje weer uit de war krijgt.

Benodigheden

Heel vervelend als je lievelingsketting in de knoop zit. Geen paniek, je hebt m zo weer uit de war! Het enige wat je ervoor is een schroevendraaier en een vlak oppervlak, maar een pen, naainaald of tandenstokers werken ook!

Dit moet je doen

Leg het sieraad op het vlakke oppervlak. Steek de schroevendraaier tussen de knoop en beweeg hem rustig heen en weer. Je zult merken dat de knoop geleidelijk loskomt! Mocht dit niet werken, dan kun je ook een paar druppeltjes slaolie op de knoop doen. Dit zorgt ervoor dat de schakels wat gladder worden en zo gaat de knoop er gemakkelijker uit. Zo ben je in slechts een paar seconden verlost van die irritante knoop in je ketting!

Bekijk in de video hieronder hoe dit in de praktijk werkt.

 

Lees ook: Slecht geslapen? Met deze 10 tips kom je de dag wel door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube, CrazyRussianHacker |  Beeld: Videostill YouTube