Welke dingen je nooit in je portemonnee moet bewaren

En wat je juist wél bij je moet hebben 

Sommige mensen dragen een portemonnee bij zich waar bijna niets inzit, en anderen hebben er eentje die amper dichtkan vanwege alle pasjes en bonnetjes. Wij vertellen je wat je wel en juist niet in je portemonnee moet bewaren. 

Niet doen: meer dan twee betaalpassen in je portemonnee hebben

Je eigen pinpas, een creditcard, de pinpas van de rekening van je partner en nog een pinpas van de zaak. Niet iedereens portemonnee ziet er zo uit van binnen, maar sommige mensen hebben nogal wat pin- en creditcards in hun portemonnee zitten. Maar hoe meer betaalpassen je bij je hebt, hoe ellendiger het voor je is om alles te blokkeren als je je portemonnee kwijt raakt of als deze wordt gestolen. 

Niet doen: cadeaukaarten in je portemonnee doen

Het klinkt zo logisch om een cadeaukaart in je portemonnee te doen, maar handig is het niet altijd. Hoe lang slingert zo’n pasje vaak in je portemonnee? Het neemt vooral plek in beslag. Bovendien is er geen enkele manier om die 20 euro tegoed terug te krijgen als je portemonnee wordt gestolen of als je ‘m kwijtraakt. Neem gift cards enkel mee als je weet dat je die dag naar de desbetreffende winkel gaat.

Niet doen: Bonnetjes bewaren

Zelfs als je maar een bonnetje in je portemonnee bewaart, kan dat ding al redelijk onoverzichtelijk lijken als je ‘m opent. Heb je belangrijke bonnetjes ontvangen? Scan ze dan wel eerst in op de computer of maak een foto met je telefoon. Zo kun je altijd je aankoopbewijs tonen mocht dit nodig zijn.

Wel doen: 20 euro + wat kleingeld bij je hebben

We leven in een wereld waarin je bij elk adresje wel kunt pinnen, ook voor kleine bedragen. Maar papiergeld is áltijd te gebruiken, ook als er een storing is met de pinautomaat. Zorg dat je altijd 20 euro en wat kleingeld in je portemonnee hebt voor gevallen dat je niet met een pinpas kunt betalen. Zorg er ook voor dat je gedisciplineerd genoeg bent om dit twintigje niet zomaar uit te geven wanneer het wel even makkelijk uitkomt. Bewaar dit briefje echt voor momenten waarop je niet op een andere manier kunt betalen.

Wel doen: een babyfoto in je portemonnee bewaren

Zijn er momenteel geen baby’s in de familie? Dan is de kans groot dat je ook geen babyfoto in je portemonnee hebt. Toch is dit wel aan te raden. Uit onderzoek is gebleken dat verloren portemonnees met een babyfoto vaker door de vinder worden teruggekeerd dan portemonnees met andere foto’s of zonder foto erin. 

Lees ook: Matthijs: ‘Ik heb mijn zwangere vriendin verlaten om geld te besparen’

Bron: PureWow | Beeld: Liza Summer (pexels) 

Array