Dit is hoe je overbodige Whatsapp-data van je smartphone kunt verwijderen

Whatsapp smartphone

Met deze tip heb je weer genoeg opslagruimte op je smartphone

Mensen met een smartphone kennen waarschijnlijk wel het probleem dat de opslagruimte vrij snel vol is. Dit heeft met name te maken met de hoeveelheid foto’s, apps en andere data op je smartphone staan opgeslagen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je meer ruimte op je smartphone creëert? Door je Whatsapp-data op te schonen!

AVRO-TROS programma Radar legt uit hoe je snel en gemakkelijk je smartphone kunt opschonen.

Whatsapp

In een artikel van Radar wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk data kunt verwijderen uit Whatsapp, waardoor je meer opslagruimte creëert op je smartphone. Je verwacht het misschien niet, maar een chatbericht via deze app kan al enorm veel megabytes van je smartphone opslokken. Zonde! Want we willen natuurlijk deze ruimte het liefst besteden aan het opslaan van dierbare foto’s.

Stappenplan

Met dit eenvoudige stappenplan kun je snel en gemakkelijk de opslagruimte van deze app tot in detail beheren. Niet alleen krijg je inzicht in de hoeveelheid geheugen je huidige chatberichten in beslag nemen, ook kun je de chats die de meeste megabytes in beslag nemen verwijderen. Een andere goede optie om meer ruimte te creëeren zónder een heel chatbericht te verwijderen is om foto’s en video’s die zijn doorgestuurd met één klik te verwijderen.

Opslag beheren

  1. Open WhatsApp
  2. Navigeer naar ‘Instellingen’
  3. Selecteer ‘Data- en opslaggebruik’
  4. Ga naar ‘Opslag in gebruik’. Hier krijg je een overzicht van alle chats en hoeveel megabyte elk gesprek in beslag neemt
  5. Kies vervolgens het gesprek dat je wilt opschonen
  6. Klik onderaan op ‘Beheer…’
  7. Beslis zelf hoe je het gesprek wil opschonen. Je krijgt namelijk een compleet overzicht van alle berichttypes en hoeveel opslag ze gebruiken. Tik op wis om de geselecteerde onderdelen te verwijderen.

Wil je ruimte vrij maken, maar kan je niet permanent afstand doen van je media? Maak dan een back up van je bestanden.

Deze functie is op het moment alleen nog voor Iphone beschikbaar. Op Android is de bovengenoemde functie helaas (nog) niet beschikbaar. Het is onduidelijk of WhatsApp voor Android plannen heeft om deze optie toe te voegen.

Lees ook: Brandweer waarschuwt om nooit flessen met water in de auto te laten liggen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: videostill