Aha: dit is hoe je WhatsApp óók op je tablet kunt gebruiken

whatsapp tablet

Het is helemaal niet zo onmogelijk als het lijkt

Je kent het ongetwijfeld: zit je lekker op de bank met je tablet, maar ligt je telefoon buiten handbereik. Moet je eerst weer op zoek naar je smartphone, want no way dat je je smartphone makkelijk kunt vinden wanneer je net helemaal cozy en warm op de bank zit. Of misschien vind je typen op je tablet gewoon veel makkelijker dan op het kleine schermpje van je telefoon. Dit is hoe je WhatsApp op je tablet kunt gebruiken!

Tablet met WhatsApp

Je ontkomt er bijna niet aan om elke dag toch even WhatsApp te gebruiken. Makkelijk contact houden met familie, snel je vrienden feliciteren met een verjaardag – je grijpt nu eenmaal regelmatig naar je smartphone. En hoe makkelijk zou het zijn als je WhatsApp ook gewoon op je tablet kunt gebruiken? Héél makkelijk, kunnen wij je vertellen.

WhatsApp Web

Misschien ben je al bekend met WhatsApp Web: hiermee open je op je computer de WhatsApp-website. Deze maakt vervolgens verbinding met je telefoon, en dan kun je direct via je pc berichtjes versturen. Om dit in te stellen, ga je op je computer naar de site web.whatsapp.com. Daar zie je dan een QR-code. Op je smartphone open je WhatsApp, ga je naar de instellingen en daar vind je een optie voor “Whatsapp Web”. Hier kun je makkelijk een nieuw apparaat toevoegen door de QR-code op je computerscherm te scannen. Even wachten en voilà: je kunt ook appjes sturen vanaf je desktop- of laptopcomputer!

En op je tablet?

Op je tablet werkt het grotendeels hetzelfde. Het verschil is alleen dat WhatsApp je apparaat al snel herkent als een “mobiel” apparaat. En daarop werkt WhatsApp Web dan weer niet. De oplossing is gelukkig heel simpel: zorg dat je je tablet in landschapsmodus (dus met de brede kanten boven en onder en de smalle kanten zijwaarts) gebruikt. In de opties van je browser kun je vervolgens selecteren dat je altijd de desktop-site wilt opvragen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de pagina voor web-WhatsApp op je tablet openen. Nu verschijnt hier ook de QR-code die je nodig hebt om je telefoon eraan te linken. Volg dan gewoon de stappen hierboven en klaar is kees: jij kunt nu lekker appen vanaf je tablet. Ideaal!

Lees ook: Aha: waarschijnlijk krijgt WhatsApp deze nieuwe functies

Beeld: Unsplash, Alexander Shatov